Росія краде мультфільми, але голлівудські: «Мавка» виявилась російською короткометражкою. ОНОВЛЕНО

31 Травня 2023, 16:29
Мавка 1395
Мавка
Один із російських кінотеатрів незаконно розмістив у себе на сайті анонс прем’єри від Universal Pictures — «Брати Супер Маріо у кіно» і вказав, що він, мовляв, буде показаний перед сеансами «Мавки». Про це повідомили на офіційній сторінці українського анімаційного фільму.
«Незаконно — бо у цього кінотеатру, як і у будь-якого іншого в росії, немає дозволу на показ ні голлівудських блокбастерів, ні українських фільмів. Відтак «Мавка. Лісова пісня» стала частиною нової схеми тіньового прокату у росії. Вони продають квитки на один фільм, та натомість показують інший й називають це «досеансним обслуговуванням», – йшлося у повідомленні.
 

ОНОВЛЕНО. Журналісти Детектор Медіа перевірили, чи мова йде справді про український анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня». Ідеться про кінотеатр «Центавр», і працює він у Читі. У розкладі там справді можна знайти фільм «Брати Супер Маріо», і позиціонується він як «передсеансове обслуговування» перед фільмом «Мавка». Але найімовірніше, що це — короткометражна стрічка Анастасії Ледкової. Її показують і перед іншими сеансами «крадених» голлівудських стрічок. 

Майже половину російських кінозалів закрили після того, як з країни-агресорки вийшли п’ять великих голлівудських студій. Це наслідок повномасштабної війни з боку росії в Україні. Проте згодом тамтешні кінотеатри почали показувати фільми нелегально через «сіру» схему.  

Глядачам пропонують придбати квитки на різні короткометражки російського виробництва, але перед ними «безкоштовно» показуватимуть, наприклад, «Аватар 2». Нині в різних кінотеатрах «Брати Супер Маріо» слугують «передсеансовим обслуговуванням» до короткометражного дитячого пізнавального мультика «Команда Познавалова. Небезпечне занурення» чи 7-хвинного «Дубака».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024