Музика єднає покоління: на сцені Євробачення пролунали хіти Скорика, Яремчука та Леонтовича

12 Травня 2023, 09:54
На сцені Євробачення пролунали хіти Скорика, Яремчука та Леонтовича. Фрагмент з трансляції 1366
На сцені Євробачення пролунали хіти Скорика, Яремчука та Леонтовича. Фрагмент з трансляції

У Ліверпулі під час другого півфіналу пісенного конкурсу «Євробачення» показали виступ про музичну історію України – «Музика єднає покоління».

Захід пройшов 11 травня. Про це журналісти Район.Культура дізналися з прямої трансляції конкурсу.

На сцені «Євробачення» українські артисти Марія Яремчук, OTOY та Злата Дзюнька виконали попурі найвідоміших українських музичних творів у сучасному аранжуванні.

Фрагмент з трансляції «Євробачення»

Читайте також: Другий півфінал: хто виступить у фіналі Євробачення

Марія Яремчук, яка представляла Україну на конкурсі у 2014 році виконала пісню свого батька Назарія Яремчука – «Родина». OTOY зачитав реп на вірш Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати». А Злата Дзюнька у дуеті з Марією Яремчук заспівала «Щедрик» Леонтовича.

«Ця музична мандрівка досліджує зв'язок між поколіннями українських композиторів від минулого до сучасності, від сучасності до майбутнього. Марія Яремчук виходить на сцену, щоб виконати найвідоміші і найулюбленіші українські композиції. Ми подорожуємо у часі, композиція досягає кульмінації, коли репер OTOY та 14-річна представниця України на Дитячому Євробаченні Злата Дзюнька приєднуються до Марії, щоб показати зв'язок між поколіннями українців і те, що музика – це світло, яке завжди долає темряву», – зауважує Eurovision Insider. 

Під час виконання на екранах демонстрували портрети відомих українських діячів: Тараса Шевченка, Квітки Цісик, Назарія Яремчука тощо.

За задум та титанічну працю подякувала у своєму інстаграмі Марія Яремчук креативному продюсеру Герману Ненову, а за звучання – музичному продюсеру Антону Чілібі

«Пишаюся бути українкою. Все це про і для України», – зазначила у своєму дописі співачка.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Mariya Yaremchuk (@m_yaremchuk)


«Світ повинен знати українських композиторів, ми повинні знати українських композиторів. Ім'ям українських композиторів повинні бути названі навчальні заклади, які знаходяться в центрі Києва. У нас є своя культура, яка може підкорювати світ», – відзначив у етері телемарафону «Єдині новини» Герман Ненов.

Фрагмент з трансляції «Євробачення»

Фрагмент з трансляції «Євробачення»

Фрагмент з трансляції «Євробачення»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024