У Рівному відбулася читка п'єси «Коти-біженці»

11 Квітня 2023, 10:29
Читка п'єси 560
Читка п'єси
Мільйони українців  стали вимушеними переселенцями ще з 2014 року. Разом із людьми, біженцями стали й домашні улюбленці. 
 
Саме про них історія «Коти-біженці», яку актори Рівненського театру ляльок показали 9 квітня у «Злата Плаза». 
«Ми говоримо про те, що відбувається в котячих душах і немов бачимо – що відбувається в душах людей. Читка п'єси «Коти-біженці» стала настільки популярною, що її чекають в школах, лікарнях, спільнотах переселенців тощо. Ми завжди відгукуємося на пропозиції спробувати хоч трішки полегшити біль. І люди, і коти обов'язково знайдуть свій дім. Все буде Україна», – кажуть театрали.
Авторки п'єси – українки Людмила Тимошенко та Марина Смілилянець. До війни працювали у київських театрах, але в березні 2022 після широкомасштабного вторгнення московії до України були вимушені виїхати зі своїми сім'ями і домашніми тваринами до Німеччини. 
Історія розказує про чотирьох різних котів, котрі вимушені бігти від війни в Україні. В її основі – особисті переживання авторів, тому не випадково цю казку назвали «кототерапією для дорослих та дітей».

«Коти-біженці» – не зовсім казка. Це п'єса, що надихає. Відрізняється зрозумілими характерами і наповнена як сумним, так і веселим. Там є кицька-волонтерка, кицька у інвалідному візку, головний герой – зовсім малесеньке кошеня, котре нічого не розуміє. 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024