Харківський літмузей увійшов до п'ятірки номінантів премії The Webby Awards

06 Квітня 2023, 16:07
Харківський літературний музей 371
Харківський літературний музей

Онлайн платформа харківського літературного музею – в п'ятірці найкращих в світі за результатами премії The Webby Award.

Про це повідомив музей на своїй сторінці у фейсбуці.

Проєкт Харківського ЛітМузею номінували в рамках щорічної премії The Webby Awards. «Віртуальний ЛітМузей» змагався за місце в номінації з майже 14 000 претендентів.

На цей конкурс також подавали свої проєкти гіганти інтертейменту HBO, Netflix, Google, Apple TV і багато інших.

«Зараз наступний етап конкурсу, і він для нас дуже важливий. Ми змагаємось за дві нагороди: нагороду Webby та нагороду Webby People's Voice», – кажуть музейники.

Лауреата The Webby Award визначають представники Академії, а от за переможця Webby People’s Voice Award можуть проголосувати усі охочі за посиланням.

Довідково: премія Webby Awards – нагорода за досягнення в Інтернеті, яка щорічно вручається Міжнародною академією цифрових мистецтв і наук. Суддівський орган складається з понад трьох тисяч галузевих експертів та технологічних новаторів. До категорій, в яких змагаються претенденти на номінацію, входять вебсайти, реклама та ЗМІ, онлайн-фільми та відео, мобільні сайти та програми, соціальні мережі.

Віртуальний ЛітМузей – проєкт Лідії Калашникової. Над створенням віртуальної платформи працювала потужна команда харківських IT-фахівців та візуалізаторів, яку зібрав Олексій Булат.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024