У Рівному провели фан-зустріч з акторами обласного драмтеатру

26 Березня 2023, 22:31
Фан-зустріч з акторами Рівненського драмтеатру 1344
Фан-зустріч з акторами Рівненського драмтеатру

У Рівному актори обласного академічного музично-драматичного театру зустрілися із глядачами та показали фрагмент із премєрної вистави «Енеїда».

Захід відбувся 26 березня у Торговельно-розважальному центрі «Злата Плаза». Як Еней знайомився з царем Латином, а троянці вивчали граматику латинської у виконанні рівненських акторів – бачила журналістка Район.Культура.

25 і 26 березня у Рівненському драмтеатрі з аншлагами пройшли премєрні покази вистави за мотивами бурлескно-травестійної поеми Івана Котляревського «Енеїда». Для тих, хто не зміг потрапити до театру або ж хотів ближче познайомитися із митцями, які втілили на сцені один з найвідоміших творів української літератури, організували фан-зустріч.

Присутні отримали ексклюзивну можливість побачити наживо фрагмент вистави: Еней прибув на латинську землю, вподобав доньку царя Латина – Лавинію й спонукав друзів-троянців вивчити мову місцевих мешканців, щоб порозумітися із ними.

У ролі головного героя постав Дмитро Пшечук, козака Низа зіграв Станіслав Лозовський, Евріала – Павло Гринюк, козака Палінура – Остап Жежерун, а Абсеста втілив Пилип Киселєв.

Найбільше уваги прикував, звісно, улюбленець публіки – заслужений артист України Сергій Бондарук, який зіграв царя Латина. Дружиною царя Аматою стала акторка Катерина Лапіна, а доньку Лавінію зіграла Анастасія Фролова.

Окрім артистів драми, прихильники змогли поспілкуватися із режисером вистави – Іваном Даніліним. Попри те, що режисер родом з Чернівців, він добре знайомий рівнянам.

Іван поставив на сцені рівненського драмтеатру вистави «Войцек» та «На полі крові», а також зіграв головну роль у «Гамлеті». Режисер також навчався в Рівненському державному гуманітарному університеті в інституті мистецтв.

«Я дуже сильно люблю колектив Рівненського обласного академічного театру. Тут почуваюся, як вдома. Я вчився в Рівному у Сніжного Володимира Адольфовича, а зараз сиджу в його гримерці й граю на цій сцені Гамлета. Це дуже тішить, що моя творчість знаходить відгук не лише в Чернівцях, а і в Рівному, де моя альма-матер», – відзначив режисер.

Організатори фан-зустрічі провели вікторину, на якій розіграли останні три квитки на виставу, поставивши глядачам кілька запитань про особливості прем’єрної вистави та 225 річницю видання першого примірника «Енеїди» Івана Котляревського.

Більше ніж два століття «Енеїда» залишається актуальною, а сучасні події спонукають українців переосмислювати її, досліджувати й відкривати по-новому.

«Енеїда у кожного своя», – відзначив Іван Данілін.

По завершенню зустрічі поціновувачі театрального мистецтва змогли в невимушеній атмосфері поспілкуватися з улюбленими акторами й зробити фото на згадку.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024