Українська студія розробила 3D-тур драмтеатром у Маріуполі

16 Березня 2023, 13:35
Знімок екрана із сайту студії «Skeiron» 648
Знімок екрана із сайту студії «Skeiron»

Студія «Skeiron», яка займається діджиталізацією культурних пам'ятокстворила проєкт, щоб заархівувати архітектурну спадщину Маріуполя.

Проєкт має назву #SaveMariupolHeritage. Про це повідомила команда львівської студії «Skeiron» на своїй фейсбук-сторінці.

«Маріуполь – багатостраждальне тимчасово окуповане місто яке стало символом незламності українських воїнів та громадян, а також свідченням російського тероризму. Ми точно знаємо, що Маріуполь знову стане вільним та українським!» – йдеться у дописі.

Наразі ціллю проєкту є закарбувати сумнозвісно відомий Маріупольський драматичний театр назавжди у віртуальному просторі. У рамках проєкту презентують 3D-хмару точок центральної частини міста та 3D-тур Маріупольським драматичним театром.

Тривимірна хмара точок центральної частини міста надає користувачам можливість досліджувати місто унікальним способом. 

Глибинний та детальний 3D-тур Маріупольським драматичним театром створили у співпраці з Center for Spatial Technologies. Тур зробили з використанням передової технології фотограмметрії, ми зробили зображення екстер’єру та інтер’єру театру, а потім перетворили їх на 3D-модель із картою глибини.

«Наша мета – зробити об’єкти культурної спадщини доступнішими для людей у всьому світі! Цим проєктом ми хочемо привернути увагу світу до міста й продовжити архівувати інші важливі архітектурні та історичні пам’ятки Маріуполя», – зазначили творці проєкту.

Детальніше ознайомитися із проєктом можна за посиланням

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024