Створили срібну каблучку, присвячену Херсонському художньому музею

05 Березня 2023, 16:16
Каблучка-музей 1499
Каблучка-музей
Харківський ювелірний дім «Орінго» створив каблучку, на якій у найдрібніших подробицях зображена будівля Херсонського художнього музею, як символ стійкості та перемоги краси над варварством. 
 
Стіни срібного музею «обіймає» Дніпро, у хвилях якого відбивається сонце. Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.
Нагадаємо, що Херсонський художній музей розграбували росіяни. 
Ювеліри планують втілити у художніх каблучках цілу срібну мапу України. Ескізи створює Олена Маслова.
«Присвята Херсону та його художньому музею вийшла наймасштабнішою з усіх каблучок-міст. Висока башта і широкий фасад деталізовані максимально, тому в маленьких розмірах каблучка може бути некомфортною… Проте я все одно мусила її зробити! Моє особисте поле битви не дуже значуще зараз, та іншого в мене немає. Поєднуючи спогади та плани срібними тенетами, додаючи дрібку магії в нашу складну повсякденність, мрію зв’язати країну особливими будівлями, які відгукуються на мої пошуки порталів. Будівля музею не вписувалася в рамки моєї теорії про кільцегенічність, але її голос я чула гучніше за інші голоси. Можливо тому, що мої глибокі корені — з Херсону, я щиро захоплююся його мешканцями та історією міста. І не маю сумнівів, що після перемоги Художній музей знову наповниться українськими скарбами, а команда ювелірів завітає туди на екскурсію!», – розповідає про нову каблучку Олена Маслова, ідеологиня срібної мапи України.
 
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024