У Луцьку відкрили виставку творчих робіт «Джерело надії»

26 Лютого 2023, 16:41
Професорка кафедри образотворчого мистецтва Інна Черкесова 1116
Професорка кафедри образотворчого мистецтва Інна Черкесова

У Луцьку відбулося відкриття виставки творчих робіт студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки під назвою «Джерело надії».

Захід пройшов 25 лютого в холі Палацу культури міста Луцька. Про це повідомили на сайті вишу.

На виставці були представлені роботи студентів спеціальності Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація факультету культури і мистецтв.

Учасниками дійства стали Лесині люди на чолі з ректором Анатолієм Цьосем. Модерувала захід завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Ольга Каленюк.

«Леся Українка – особлива особистість, незламна жінка та наша землячка, якою ми гордимося. У ній є джерело сили, енергії, незламності, яке вона пронесла через усе своє життя. Тут представлені роботи, які пов’язані з творчістю та біографією Лесі Українки. Картини виконані в різних техніках», – зауважила Ольга Каленюк.

До присутніх звернувся ректор Університету Анатолій Цьось.

«Якісно виконувати свою роботу – це найбільший патріотизм. Я щиро дякую колегам і студентам за можливість побачити гарні картини й отримати позитивні емоції. Дай вам, Боже, хороших ідей», – зазначив ректор.

«Напевно, є та вища сила, яка управляє нашим життям. Я дуже вдячна долі, що опинилася тут, в Університеті імені Лесі Українки, де мене дуже добре прийняли», – заявила професорка кафедри образотворчого мистецтва Інна Черкесова.

Художниця розповіла, що планує створити серію робіт, присвячених Лесі Українці й Олені Пчілці. Перші дві, які вже завершені, Інна Черкесова передала Університету, а інші передаватиме в міру їх готовності.

Виставка відбувається в межах святкування дня народження Лесі Українки та Дня Університету. Після урочистого відкриття присутні ознайомилися з роботами.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024