Волинський народний хор показав 60 концертів за рік війни

24 Лютого 2023, 11:01
Волинський народний хор ВІДЕО 1810
Волинський народний хор
Сьогодні концерт Волинського народного хору в Луцьку.
А завтра була війна...
У Луцьку відбувся 60-й концерт Волинського народного хору від початку війни.
 
Про це повідомили на сторінці колективу в фейсбуці.
«Я щиро дякую всім нашим артистам, які після перших вибухів в Луцьку 24-го лютого не поїхали займати чергу на кордоні, а на 11 ранку, як завжди, зібрались на роботу. І ми залишились тут. Всі. Вирішили продовжувати працювати і робити свою справу, незважаючи на всі проблеми. І моральні, і фізичні, і матеріальні. Знали, що десь є набагато гірше», – каже керівник хору Олександр Стадник.
За його словами, хористи дуже швидко створили нову концертну програму під назвою «Вперед, соколи», яка кардинально відрізнялась від того, що вони робили раніше, в яку війшло більше 20-ти нових пісень.
 
«Іноді мені здавалось, що вони народжуються самі – встигай тільки приймати. І відразу почали концертну діяльність. Для збору коштів на ЗСУ, для українських територіальних громад, для вимушених переселенців, для наших воїнів у військових частинах...І кожен свій концерт починали молитвою «Царю Небесний, Джерело Світла», бо свято вірили в її силу і в її захист. І так буде завжди! До нашої Перемоги, в яку ми всі твердо віримо!», – додає Олександр Стадник.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024