«Не залишай мене позаду»: MTV покаже документальний фільм про українських біженців-підлітків

07 Лютого 2023, 17:52
Лого фільму 1013
Лого фільму

MTV покаже некомерційний докумнетальний фільм «Не залишай мене позаду», який розповідає про українських підлітків-біженців травованих війною.

Про це журналісти Район.Культура дізналися зі сайту MTV.

За даними Управління верховного комісара ООН з прав людини, війна росії в Україні, яка триває майже рік, забрала життя понад 7 тисяч мирних жителів, у тому числі 438 дітей. Але наслідки результати війни виходятьза межі цих цифр, масове кровопролиття змусило понад п’ять мільйонів українців втекти за кордон, половина з яких – підлітки або молодші діти. 

Ці травмовані українські підлітки – у центрі уваги нового документального фільму «Не залишай мене позаду: історії молодого українського виживання», прем’єра якого відбудеться на MTV 21 лютого, за кілька днів до першої річниці війни. 

«Режисер Натаніель Лезра переносить глядачів за кілька кілометрів від українсько-польського кордону, де він веде хроніку життя українських підлітків-біженців, які переживають неймовірну травму, пов'язану з вимушеним переселенням зі своєї країни і розлукою з батьками, що воюють на війні вдома».

MTV транслює фільм без реклами. На першому плані у фільмі Натаніеля Лезри – пара підлітків: 18-річна Олександра «Саша» Куницька та 15-річна Дарія «Даша» Унгер, «які намагаються знайти нормальне життя в Польщі – через волонтерську роботу, підтримку психічного здоров’я, сім’ю та дружбу – зберігаючи надію на їхні сім’ї, які залишилися позаду, рідну країну та власне майбутнє»

Третя центральна героїня, українська психологиня Катерина Трофименко «Катя», яка керує терапевтичною групою, в якій беруть участь Даша та інші молоді люди. 

Крім того, MTV співпрацює з Choose Love, щоб «розширити можливості глядачів підтримати молодих людей, які постраждали від війни в Україні»

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024