«ЙБН БЛД РСН»: як стати власником колекційної збірки про українську лють. ОНОВЛЕНО

17 Лютого 2023, 18:58
Збірка ОНОВЛЕНО 7592
Збірка
Колекційна збірка «ЙБН БЛД РСН» — благодійний проєкт для підтримки ЗСУ, організований письменником Мартином Якубом. У виданні зібрані тексти-рефлексії про війну від 67 авторів. Без цензури. Проза та поезія.
 
Книга вже вийшла друком та нині існує всього 67 примірників, які кожен автор та авторка розіграють на аукціонах, щоб передати кошти на допомогу армії. Про це журналісти Район.Культура дізналися зі сторінки Мартина Якуба.
«Я попросив своїх колег письменників та поетів, а також людей, які не є дотичними до літератури, висловити своє відношення до нашого ворога у коротенькому оповіданні. І як результат — маємо 67 рефлексій. Ці тексти — це концентрат нашої люті. Без сентиментів, без толерантності, без жалю», – каже автор ідеї.
Надрукували таку кількість примірників, яка дорівнює кількості авторів. Саме робить цей наклад є колекційним. Окремі автори вже розігрують свої примірники поміж своїх підписників. Отримані кошти автори відправлять на будь-який фонд чи збір, метою якого є допомога військовим.
 
Перший екземпляр Мартин Якуб продав за 17700 гривень. Письменник провів розіграш. Переможницею стала Ірина Грабовенська.
Також благодійний аукціон влаштувала авторка Анна Щавінська. Вона збирає кошти для Рівненського загону спеціального призначення, який зараз у Бахмуті. Збирають на прилади нічного бачення.
 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений bluetoder 🇺🇦 (@anna.shchavinska)

 
Уродженка Волині, відома письменниця Дара Корній опублікувала розіграш у фейсбуці. У книзі розміщене й її оповідання.
«Ця лотерея теж адресна. Всі виручені від неї кошти підуть на закупівлю рацій для наших воїнів, які «працюють» в бахмутському напрямку. Це той випадок, друзі, коли участь в лотереї – це ваша небайдужість задоначена на Перемогу. Лот у нас прекрасний. Унікальна книжка з унікальною назвою: «ЙБН БЛД РСН», – каже письменниця.
Також авторка додає, що 67 співавторів – наче документалка того, що ми переживаємо. 
«Мати таку книжку в приватній бібліотеці – безцінно. А ви можете її отримати лишень за 100 грн... я присвою вам номерочок і генератор випадкових чисел вже 5 лютого може обрати вас переможцем лотереї», – пояснює Дара Корній.
Книжкова лотерея Дари КОрній, на якій розігрували книжку «ЙБН БЛТ РСН» зібрала 23800 гривень.
 
Лучанка Галина Падалко теж написала оповідання для збірки і поставила на ньому свій автограф. Лотерею опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці. Кошти підуть на автомобільні рації для 95 бригади. Лотерейний «білет» – 100 гривень.

Авторка родом із Луцька, поетка Ольга Ольхова теж опублікувала благодійний розіграш на своїй фейсбук-сторінці.

«Нарешті можу оголосити розіграш свого авторського примірника збірки «Йбн блд рсн». Це у всіх вимірах ексклюзивне видання, бо існує лише 67 примірників, за кількістю учасників збірки з їх рефлексіями на кляту війну. Кожен примірник розігрується на користь ЗСУ, якою б не була спокуса лишити цю концентровану лють і ненависть собі. Втім – хай іде межи люди і працює єдиномоможливим способом – на виснаження клятої русні, яка прийшла незвана і згине в забутті й зневазі. Як заповів і напучив упорядник Мартин Якуб», – каже авторка.
Отже, якщо хочете взяти участь у розіграші, то ціна одного квитка уже традиційно 100 гривень, що більше разів по 100 – то більше шансів отримати книжку. 
«Оскільки і я б не проти її мати, то починаю з себе і перші 20 номерків за 2 тисячі гривень лишаю за собою. А ваші скидайте на мою картку 5221191101353737 (зважте, що в миру я Сухомлин). Розіграш проведу 10 лютого о 19:00 за Києвом», – додає Ольга Ольхова.
Усі отримані кошти поетка передасть в рівних частинах:
1) «тому хлопцю під Бахмутом, якого нещодавно обіймала в стрічці, не тегаю, але фото додам ще раз. На потреби його підрозділу»;
2) «на надзвичайно важливу справу, якою займається мій брат Андрій Ольховий, повертаючи додому наших герої На щиті. Хай би ніколи не було цієї потреби, але війна – не іграшка, вона несе реальні смерті, тому так...».
 
Ольга Ольхова зібрала зі свого розіграшу 100 тисяч 300 гривень, взяли участь 1001 номерок.
 
До слова, серед співавторів є ще волинський поет Павло Коробчук. 
Також свою лепту внесли рівнянки: Ingi Gerda та Катерина Орловська.
«Разом з багатьма чудовими людьми висловили свою лють у коротких оповідках. Як на мене, збірка «ЙБН БЛТ РСН» – унікальна й колекційна річ, емоційний словесний відбиток нашого часу. Мій відбиток називається «Я буду звіром», – каже про книгу Катерина Орловська.

ОНОВЛЕНО:

Есей Тетяни Власової для цієї книги «добряче наповнений красивою відбірною лайкою»

«Вийшло дуже від душі, вам буде цікаво. На додаток я книгу ще й підпишу», – каже поетка.
Кошти від розіграшу підуть на потреби 3-ї окремої штурмової бригади. Взяти участь можна на сторінці авторки в фейсбуці.
 
Умови розіграшу традиційні:
  • 1 квиток для участі в розіграші коштує 100 гривень. Цю або більшу суму закидаєте в банку (лінк та реквізити даю в коментарях).
  • ОБОВ‘ЯЗКОВО в коментарях під цим постом публікуєте скрін про перерахування коштів. Після цього присвоюємо вам номер у розіграші.
  • Якщо ви купуєте кілька квитків — отримуєте кілька номерів (тобто за 1000 грн у вас буде 10 номерів). Більше квитків — більше шансів виграти.
  • Переможця визначаємо за допомогою генератора випадкових чисел об 11:00 у середу, 22 лютого.
Бонусом у розіграш Тетяна Власова додає дві свої книги віршів «Ефект близькості». Наклад уже розійшовся, книгу знайти важко. Тобто переможців буде троє — хтось забере собі «ЙБН БЛД РСН», а хтось — вірші.
 
Мартин Якуб рекомендує слідкувати за сторінками улюблених авторів збірки, адже можна будедолучитися до розіграшу та стати власником колекційної книги.  Розіграші уже проводять: Світлана ВертолаСергій ДемчукКирило ПоловінкоОльга ШвиденькоМар'яна ГінзулаОлександр КорешковАнна СинельніковаІнна ШульгаДмитро КрилевськийОлексій ДеканВіталій БоклащукMari Videyko.
 
Також ідейник книги каже, що після авторських розпродажів оголосять передпродаж книги.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024