Військовослужбовець з Рівного Тарас Бобровський подарував свою картину Музею Голодомору

27 Січня 2023, 17:03
Тарас Бобровський 1679
Тарас Бобровський

Рівнянин Тарас Бобровський, який захищає Україну, подарував картину свого авторства «Україна сьогодення. Голгофа» Музею Голодомору. 

Про це повідомили 26 січня на сторінці музею у фейсбуці.

Як зазначили музейники, Тарас Бобровський скористався нетривалим перебуванням у Києві та завітав до музею, щоб зробити подарунок.

«Вона з'явилася під впливом перших масованих обстрілів, які розпочалися з призначенням генерала Суровікіна командувачем російських військ. На своїй картині я зобразив стовп з обірваними дротами, як нагадування про сьогоднішні реалії. Водночас він схожий на хрест, який ми не одне століття несемо лише тому, що маємо поруч такого сусіда. Це наше прокляття, наша тяжка доля… Крім того, цей хрест — образ тяглості трагічних подій: від Голодомору і до сьогодення», – розповів автор.

За словами працівників музею, прикметно, що передача картини відбулася в день чергового масованого обстрілу України, якими росія холоднокровно продовжує тероризувати мирне населення наших міст і сіл.

Тарас Бобровський не є професійним художником і запевнив, що живопис — його хобі. Він щиро зрадів, що його робота тепер буде зберігатися в Музеї Голодомору.

 «Мене підштовхнула до цього добра приятелька, етнограф і засновниця проєкту «Мрії Марії» Марина Сенчило, за що я їй дуже вдячний. Бо це було правильне рішення», – зізнався Тарас.
«Комплектування фондів є однією з основних функцій кожного музею. І хоч протягом багатьох останніх років держава не фінансує цю статтю видатків, державна частина Музейного фонду України зростає. Коштом благодійників і дарувальників. Музей Голодомору — не виняток. Для нас велика честь, коли приходить автор і дарує свою роботу. Особливо таку, що є символічним містком між подіями 90-річної давнини, Голодомором, і сучасним геноцидом, який чинить сучасна росія під час війни в Україні», – наголосила Леся Гасиджак, виконувачка обов'язків Генерального директора Музею Голодомору.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024