Музикант з Рівного Давид Стеблюк презентував кліп на нову пісню «Псевдоцарство»

27 Січня 2023, 15:55
Фрагмент з кліпу на пісню Давида Стеблюка «Псевдоцарство» 1082
Фрагмент з кліпу на пісню Давида Стеблюка «Псевдоцарство»

Давид Стеблюк — музикант та актор Рівненського театру ляльок презентував нову відеороботу на пісню «Псевдоцарство». 

Про це журналісти Район.Культура дізналися з ютуб-каналу співака.

«Кожен свідомий українець бореться на своєму фронті. Разом зі своєю командою Novel Production я підтримую культурний фронт у боротьбі проти ворожих зазіхань і пропаганди», – йдеться в описі до відео.

Як розповів музикант в інтерв'ю Суспільному, перший куплет пісні він написав ще у 2021-му році для проєкту Майстерня ЧГС, хоч вони там не були використані, автор знав, що рано чи пізно їх десь застосує. 

«Приспів і другий куплет були написані спросоння. Я прокинувся о 3:20 ночі з думкою: «На який біт мені покласти перший куплет «Псевдоцарства?», – пригадав артист. 

Фрагмент з кліпу на пісню Давида Стеблюка «Псевдоцарство»

До зйомок кліпу долучився засновник креативного простору «Вулик» Нік Олак, який також залучив американського оператора Джо. За словами Давида, Джо закохався в Україну, в наших людей, в культуру. Навіть у «Псевдоцарство».

«Назва пісні повністю описує всю «велич» нашого ворога. Я насміхаюсь, зневажаю та не визнаю ворога як державу. Весь їхній кіготь імперіалізму зламався, коли потрапив на наші землі. Цього разу, — як і кожна їхня спроба в історії зламати нашу культуру, — закінчиться суцільним крахом. Тільки тепер — назавжди. Я особисто планую побачити, як згоратиме москва», – зазначив Давид Стеблюк.

Фото: Давида Стеблюка

Частину кліпу зняли в селі Тайкури в костелі Святого Лаврентія, а другу – по дорозі до Тайкур. Як розповів митець, погода пішла назустріч, бо тоді тиждень були зливи, проте дощові хмари якимось дивним чином оминали знімальну групу.

«Зйомки кліпу були минулої осені. Ми відзняли усе за один день, але найбільше часу витратили на постпродакшн. Загалом готувались три місяці, ретельно передивлялися кожен кадр. Інколи вже були готові запускати кліп, але змінювали свою думку щодо того чи іншого ефекту, сцени тощо. Тому загалом працювали чотири місяці. І це ще оперативно, зважаючи на те, що монтував його іноземець, який зовсім не знає мови нашої Неньки. Але обіцяє скоро її вивчити, щоб прискорити монтаж другого нашого кліпу», – розповів Давид.

Фото: сайт novel.in.ua

У відеороботі також є цікавий кадр з умивальником. Як пояснив співак, символізм умивальника загалом показує, як ми змиваємо з себе непотріб. У контексті війни ми самоідентифікуємось як сильна нація й очищаємось від меншовартості та російських нав’язаних ідей. Умивальник у полі показує, що ми повертаємось до свого коріння, своєї землі.

Найпершими пісню «Псевдоцарство» почули діти, громади деокупованих територій Харківщини. Адже митець долучився до команди Novel Production, члени якої роблять безліч роликів про Україну і поширюють по всьому світу, популяризуючи українську культуру, а також волонтерять.

«Я щасливий, що долучився до такої команди, яка не на відстані підтримує людей, що пройшли через окупацію, а власним прикладом показує, як важливо не просто привезти допомогу, а потиснути руку, обійняти, підтримати цих людей. Сказати людям особисто, що їх ніхто не покинув, не забув, що ми розділяємо їхній біль і втрати. Якщо чесно, перший раз нервував, коли переправлявся через річку до Вовчанська. Проте коли бачиш очі дітей, людей, які так само вірять у Перемогу і моляться, щоб вона настала якнайскоріше — така гордість з’являється за нашу націю», – зауважив Давид Стеблюк.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024