Італійський вуличний художник TvBoy створив графіті в Бучі та Ірпені

27 Січня 2023, 09:58
Графіті TvBoy на руїнах стадіону в Ірпені. Фото: Руслан Савчук 1334
Графіті TvBoy на руїнах стадіону в Ірпені. Фото: Руслан Савчук

У Бучі та в Ірпені помітили графіті, які створив італійський вуличний художник TvBoy.

Про це 26 січня повідомили у Бучанській міській раді, а також фото опублікував на своїй сторінці у фейсбуці голова правління в Українському кіноінституті Руслан Савчук.

«Зупинити війну в Україні закликає увесь світ. Політики, митці, спортсмени об’єднуються у підтримці нашої країни. Кожен по-своєму допомагає перемогти й відбудувати. Не мовчить італійський TVboy художник, який також підтримав жителів Бучі й закликав своїм малюнком – графіті зупинити війну», – йдеться в дописі Бучанської міської ради. 

Художник зобразив графіті на будівлі біля міської ради Бучі та на стіні ліцею №4. На двох локаціях можна помітити дівчаток, які малюють символ миру в кольорах українського прапора, а також знак із закликом зупинити війну. 

Графіті TvBoy у Бучі. Фото: Бучанська міська рада

Графіті TvBoy у Бучі. Фото: Бучанська міська рада

У Раді зазначили, що художник використав техніку трафарету та подякували TVboy за «художній голос для нашої спільної Перемоги»!

Також роботи італійського вуличного художника помітили в Ірпені на Центральному будинку культури та на руїнах спортивного стадіону. На графіті зображені юні футболісти у футболках кольорів національного прапора України з надписами «мир» та «надія» англійською, а також дівчинка у синьо-жовтому вбранні, яка стоїть перед солдатом.

Графіті TvBoy в Ірпені. Фото: Руслан Савчук

Руслан Савчук зазначив, що став випадковим свідком робіт всесвітньо відомого вуличного митця. 

«Сподіваюсь, що подібні акції допоможуть популяризувати й наш проєкт з відновлення ЦБК», – зауважив голова правління кіноінституту.

Справжнє ім'я 42-річного італійського художника – Сальваторе Бенінтенде, але митець працює під творчим псевдонімом TvBoy. 

Після російського повномасштабного вторгнення в Україну Бенінтенде закликав зупинити агресію. А навесні 2022 року TvBoy навіть написав низку тематичних робіт. Однією з найвідоміших є мурал, що зображує російського диктатора володимира путіна за ґратами, у помаранчевій робі з кайданками на руках. Його художник створив у Барселоні на площі Sant Jaume біля мерії.

Фото: з фейсбук-сторінки TvBoy

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024