Рівне отримало 100 тисяч євро на розвиток культури

29 Грудня 2022, 12:39
Учасники проєкту «Стратегія розвитку культури Рівного». Фото: Анни Міщук 603
Учасники проєкту «Стратегія розвитку культури Рівного». Фото: Анни Міщук

Рівне отримало додатковий грант у 100 тисяч євро на реалізацію «Стратегії розвитку культури Рівного до 2030-х років», завдяки грантовій програмі #ЕU4Culture за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Про це повідомили у Рівненській міській раді.

Це продовження реалізації проєкту на 2023-2024 роки. Організаторами проєкту у Рівному є Управління культури та туризму Рівненської міської ради та ГО «Агенція сталого розвитку міста».

«Велике бажання змін, професійний підхід та впевненість у своїх силах, дали можливість місту Рівне перейти на наступний Етап програми #EU4Culture, та отримати грант 100 000 євро на старт реалізації Стратегії культури впродовж наступних двох років! Це надзвичайно важливо для культурного сектору міста, для сталості та послідовності наших напрацювань, для стабільного розвитку культурного життя Рівного в умовах війни, та підсилення наших спільних мрій», – зазначили в Управлінні культури та туризму Рівненської міської ради. 

З грудня 2021 до липня 2022 року у Рівному реалізовувався проєкт «Стратегія розвитку культури Рівного» за підтримки #ЕU4Culture, де було вперше розроблено та написано секторальну стратегію міста у сфері культури. Рівне стало одним з трьох міст України, яке отримало таку можливість. 

Впродовж восьми місяців спільнота стейкхолдерів культури Рівного, а це близько 70 локальних творців культури, долучилися до написання стратегії. Митці, освітяни, представники державних установ культури міста та області, громадських організацій, креативних індустрій та бізнесу, журналісти, що пишуть про культуру, молодіжні ініціативи – всі, хто свідомо підтримує культуру у Рівному приєдналися до спільного моделювання майбутнього на наступні 10 років.

Впродовж наступних двох років планують:  

  • спільно з стейкхолдерами культури підготувати концепцію майбутнього Мультикультурного об’єднуючого хабу (МОХ);
  • запустити єдину, об'єднану онлайн-платформу культурного життя міста – культурна афіша, портфоліо творців культури Рівного, туристичні / культурні / гастро маршрути та інше; 
  • підсилити промоцію та спроможність тих, хто творить культуру у Рівному сьогодні;
  • багато часу та зусиль приділити навчанню та обмінним візитам спільноти культурних менеджерів та митців, аби професійно зростати, надихати та творити нові спільні проєкти;
  • перезавантажити промоцію культури та гостинності нашого міста;
  • працювати над розбудовою міжнародного партнерства та промоцією української культури в світі.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024