Перший в Україні «Бейбі-театр» провів у Рівному інтерактивну виставу для малюків

02 Грудня 2022, 11:14
«Бейбі-театр». Інтерактивна вистава «Сонце» 362
«Бейбі-театр». Інтерактивна вистава «Сонце»

У Рівненському академічному обласному театрі ляльок провели тактильну виставу «Сонце» для дітей до трьох років.

30 листопада «Бейбі-театр» показав малюкам театральне дійство в незвичайному просторі – куполі-наметі. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненського театру ляльок.

Цей намет дозволяє проводити безпечні та комфортні вистави для дітей та їх батьків майже у будь-якому приміщенні чи навіть на вулиці (у теплий період року). За словами театралів, питання приміщення є дуже важливим для них, адже вони створюють не просто ігрові вистави, а цілі фантастичні світи і простори, де головні герої – завжди діти, які активно взаємодіють з акторами та між собою, пізнаючи світ через художні образи, живу музику, пластику, світлові проєкції та незвичайну для себе атмосферу, в яку, швидше за все, потрапляють вперше.

«Художнє рішення простору – це метафора сонячного світу, уявіть що ми знаходимось в середині зірки і вивчаємо її будову, настрій та атмосферу, а актори – наче жителі цієї сонячної планети, які кожного ранку прокидаються з посмішкою та  любов'ю до життя та краси навколо, і ніколи не перестають дивуватись. Вони знайомлять глядачів зі своїм світом, пропонують стати його частинкою. Є один цікавий факт з процесу створення вистави. Вже повністю відшивши тактильний килим-сонце, ми раптово зрозуміли, натрапивши на аналогічне зображення в інтернеті, що килим за кольорами і їх послідовністю нагадує справжню будову сонця!» – повідомив «Бейбі-театр».

Авторка вистави та режисерка – Марина Богомаз. Оповідачі – Юлія Гольонко та Микола Архіпов.

Під час вистави у зв'язку з відключеннями електроенергії зникло світло, однак це не зупинило дійство, адже, за словами організаторів, добро завжди перемагає зло.

«Тепле, добре Сонечко в цей день творило справжні чудеса. Малята, матусі і татусі стали співучасниками дива. Просто посеред вистави, завдяки витребенькам темних сил з далеких східнопівнічних боліт, раптом зникло світло. Чи перестало світити Сонце? Чи зупинилася вистава? Звісно ні! Сонце, знітившись на мить, засяяло десятками сонячних зайчиків. Напевне, деякі учасники подумали: так і повинно бути. Звісно, так і потрібно: своїми зусиллями народжувати Світло», – зазначили театрали.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024