Сергій Жадан озвучив Скоровороду в радіофільмі про філософа

01 Грудня 2022, 11:58
Сергій Жадан 556
Сергій Жадан

Напередодні 300-річчя Григорія Сковороди вийде радіофільм в двох частинах, присвячений українському філософу та письменнику. Голосом Григорія Сковороди став Сергій Жадан.

Радіофільм про мандрівного філософа створило Радіо Культура. Про це повідомило Суспільне.

Сценарій до фільму написав український письменник Мирослав Лаюк, а оповідачкою у фільмі стала актриса, народна артистка України Ада Роговцева.

«Я пам’ятаю, як я вперше пробував читати Сковороду змістовно від початку й до кінця, спробувати зрозуміти його. Мені було 16-17 років, я вступив в Харківський педагогічний інститут імені Сковороди і в моєї тітки – Олександри Ковальової – вдома була хороша бібліотека. Й там стояв радянський двотомник Сковороди. Це було літо 1991 року, якраз перед путчем і нас послали на колгоспні роботи, збирати яблука. І я подумав, що треба взяти з собою почитати щось таке, що можна було б читати весь час. І я взяв Сковороду. Пам’ятаю, як в перший вечір після роботи вийшов на ґанок і всі побачили в мене в руках том Сковороди. Це було дивне відчуття: було видно, що чекати на будь-що, але не томик Сковороди. Але мені сподобалось», – розповів Сергій Жадан у інтерв'ю Суспільному.

Також автор зазначив, що погодився озвучити Сковороду з великої любові до нього, хоч це і велика відповідальність – бути голосом філософа.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024