Твори поета з Рівненщини увійшли до антології «Досвід війни: українські голоси»

04 Листопада 2022, 18:02
Юрій Матвійчук 2584
Юрій Матвійчук

Твори острозького поета Юрія Матвійчука увійшли до антології «Досвід війни: українські голоси» у рамках проєкту Experience of war: Ukrainian voices за підтримки Британської Ради та Європейського Союзу.

Про це журналісти Район.Культура дізналися з допису автора у фейсбуці.

«Безмежно тішуся тим, що маю честь бути одним зі ста авторів України, твори яких увійшли до антології «Досвід війни: українські голоси», що вийшла  за підтримки Британської Ради та Європейського Союзу. Дякую Олександре Косенко ! Все буде Україна! », – написав у дописі.

На конкурсній основі організатори проєкту відібрали твори митців, які увійшли до книги, серед них 86 поетів, 13 прозаїків та фотохудожник. Підтримали реалізацію «Досвіду війни: Українські голоси»: Британська Рада,  Європейський Союз, програма «Дім Європи» та ГО Місто «активних громадян».

Читайте також: Звучали вірші про кохання та війну: острозький поет виступив у Рівному

Обкладинка
Обкладинка антології

Журналістка Район.Культура поспілкувалася з Юрієм Матвійчуком і він зізнався, що для нього участь у проєкті стала цінним досвідом та знаковою подією не тільки в його творчому житті, а й в творчому житті інших учасників.

«Насправді, подія справді важлива, як для мене, так і для усіх хто долучився до антології! Велика праця зроблена організаторами проєкту, за що для них щира вдячність! Я справді безмежно радий, бути серед тієї когорти письменників!», – поділився поет.

Про проєкт: «Experience of war: Ukrainian voices 0 Досвід війни: Українські голоси» – це культурний онлайн-проєкт, метою якого є об’єднання українців та створення можливості для обміну досвідом війни і взаємопідтримки шляхом проведення творчих зустрічей із залученням військових, волонтерів, переселенців, журналістів, медиків та всіх, хто допомагає наблизити нашу перемогу над агресором рф та відбудовувати Україну. 

Втілювали проєкт Володимир Віхляєв, член Національних спілок письменників та журналістів України, академік Міжнародної літературно-мистецької академії України та Ярослав Карпець, засновник і адміністратор фейсбук-групи «Книжкові сили України», член Національної спілки письменників України та член Національної спілки журналістів України.

Ірина КИРИЧУК

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024