«Можливості без меж»: на Рівненщині стартує соціальний інклюзивний проєкт

01 Листопада 2022, 14:32
Фото попередніх років 1935
Фото попередніх років

На Рівненщині стартує соціальний інклюзивний проєкт «Можливості без меж», який спрямований на дітей та молодь з різними видами інвалідності. Також для тих, хто має стійкі фізичні, ментальні, інтелектуальні або сенсорні порушення, які попри життєві перешкоди, вміють та хочуть жити активно і позитивно, а головне – воліють відчувати себе повноцінними членами суспільства. 

Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

«У 2020-2021 роках проєкт реалізовувався за підтримки Управління молоді та спорту РОДА і на 2022 теж був успішно захищений, але попри війну фінансування з обласного бюджету призупинилося. «Можливості без меж» – цінний для нас проєкт, зважаючи на ту категорію підлітків та молодих людей, із якими працюємо і хочемо їх підтримувати навіть у складний для країни час. Так, шукаючи варіанти для реалізації проєкту, натрапили на заявку від Українського католицького університету на навчання в Літній школі «Формула стійкості» від Інституту лідерства та управління УКУ, де наша Надія Пивовар, котра є керівницею проєкту мала можливість навчатися і після навчання подати  проєкт на мікрогрантування. Через отриманий досвід і доопрацюванню проєкту в Літній школі, «Можливості без меж» в результаті пройшов експертну оцінку та став одним з тих, котрий отримав фінансову  підтримку від Фонду ЮНІСЕФ. Так, третій сезон проєкту «Можливості без меж» громадської організації «Нація Талантів» проходитиме в рамках проєкту «Формула Стійкості» Інституту лідерства та управління УКУ за фінансової підтримки ЮНІСЕФ та Уряду Кореї», – прокоментувала голова ГО «Нація Талантів» Оксана Ігас.

Нині вже почалися підготовчі роботи, тож організатори запрошують до участі у новому сезоні підлітків та молодь з інвалідністю віком від 12 до 25 років, а також волонтерів, які готові об’єднатися  та долучитися до креативної творчої діяльності, відзнявши соціальні відеоролики про історію кожного учасника з інвалідністю, які популяризуватимуть толерантне ставлення до вразливих верств населення через власний приклад взаємодії.

На учасників чекає насичений період підготовки – спільні офіційні заходи, майстер-класи, зйомки соціальних відеороликів та фотоетюдів, а ще багато сюрпризів. Усі готові відеоролики  творча команда спільно з учасниками презентує під час заключного офіційного заходу – урочистого «Вечора Прем’єр».

«Участь у нашому проєкті – це можливість нашим бенефіціарам отримати позитивні емоції, стати впевненішими у собі, знайти нових друзів,  отримати яскраві враження, частково або повною мірою здійснити свої мрії. Водночас завдяки реалізації проєкту ми зможемо привернути увагу суспільства як до конкретних особливих потреб самої людини, так і до загальної популяризації толерантного ставлення кожного до соціально вразливих категорій населення. Принагідно хочу подякувати нашій професійній команді (Оксані Ігас, Олені Семенович, Ярославу Бондарчуку, Мар’яні Ігас, Наталії Топчій), яка злагоджено працює кожного сезону, забезпечує та наповнює Проект змістом і сенсами, підтримує та допомагає учасникам відкривати нові горизонти», – прокоментувала керівниця проєкту Надія Пивовар.

Нагадаємо, до участі у проєкті, в попередні роки,  долучилося близько 40 учасників які мають різні види інвалідності, кожен з них став учасником соціального відеоролика, які транслювалися в ефірі місцевих телеканалів  та у соцмережах. Нині їх можна переглянути за посиланням 1 сезон та  за посиланням 2 сезон

Щоб стати учасником проекту, – звертайтесь до Надії Пивовар  – 096 639 65 04, кількість місць обмежена! РЕЄСТРАЦІЯ до 6 листопада 2022 року.

Довідково: проєкт «Можливості без меж» у 2020 році здобув перемогу Всеукраїнського конкурсу проектних ініціатив «Волонтерство: від усвідомлення до дії», до Міжнародного дня волонтера та Дня благодійництва.

У вересні 2021 року відеоролик «Вивчіть кілька фраз жестовою мовою» отримав перемогу у номінації «Соціальна реклама дитячої студії» на ХІІІ Міжнародному дитячому медіафестивалі «Дитятко», який відбувся у Харкові. 

А вже наприкінці 2021 року наш Проєкт отримав перемогу в конкурсі «Кращі практики молодіжної роботи Рівненської області 2021 року» від Управління у справах молоді та спорту Рівненської Облдержадміністрації.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024