«Ірпінь був схожим на пекло», – бучанський репер Міха Невідомський у Луцьку

31 Жовтня 2022, 12:44
Міха Невідомський 1482
Міха Невідомський

У Луцьку відбувся благодійний музично-поетичний вечір з автором та репером Міхою Невідомським – Буча-Луцьк «На одній хвилі». 

Зустріч пройшла 30 жовтня у стінах кіностудії «Волинь». На ній побувала й журналістка Район.Культура.

Міха Невідомський пробув у Бучі весь період окупації. Проте, навіть переживаючи важкі часи, продовжував писати поезію. Зустріч розпочалася авторською піснею гурту «Наталіка» на слова поета Володимира Миленка «Одні на всіх» у виконанні Наталії Горщар.

«Це пісня-реквієм за зруйнованими рашистами нашими містами України».

Цю пісню Міха присвятив зруйнованим містам України, через дії рф.

«Це як помістити людину в коробку і замкнути її, а за її стінами ходять озброєні люди. І ти чекаєш чи тебе пристрелять», – розповів про власні відчуття в окупації Міха Невідомський.

«Мені вдалося вийти звідти, пробувши половину окупації. Але моя рідня була там до останнього дня. Коли на третій день зруйнували міст, з одного боку йшли рашисти, а з іншого уже не було дороги. Єдиний шлях був іти через Ірпінь, який горів – в прямому сенсі цього слова. І через який я пройшов. Найстрашніше було переходити Романівський міст. Ірпінь був схожим на пекло», – ділився спогадами поет.

Гість прочитав дев’ять віршів, три з яких написав в окупації.

Перший з них — «Обійми ці могилки в саду» автор виконав під супровід музичного твору Мирослава Скорика «Мелодія ля-мінор» у виконання Наталії Горщар. За словами Міхи, ця поезія стала символом його країв. Вірш також був переспіваний співачкою Amelika Ocean, яка поклала вірш на музику.

«Вірш «Обійми ці могилки в саду» став символом наших країв. Співачка Amelika Ocean зробила на неї пісню. А сьогодні я Наталією Грищук виконаю цей вірш під супровід скрипки. На вірш «Дівчина з Маріка» також є пісня. Я написав поезію на другий день окупації. Я дивився новини з Маріуполя і гадки не мав, що скоро в нас, в Бучі повторяться ці кадри», – розповів про наступний вірш репер та поет Міха Невідомський.

Згодом учасниця рок-гурту Natalika Наталія Грищук виконала музичну композицію на слова Невідомського «Поранення квітня».

Також на заході гості почули романтичну поезію Анни Савчин, яку доповнив акомпанемент скрипки. А ще – кристалайз від Наталії Грищук.

Опісля на сцену знову вийшов Міха Невідомський зі композицією «Ми живі і цього нам досить». Музикант виконав пісню з репертуару гурту «Апокриф» та його музичного проєкту «ПоРЕПані вірші». У проєкті українська класична поезія покладена на реп.

«Сьогодні я зачитаю реп на слова «Суботів» Тараса Шевченка. Я вважаю, що цей вірш дуже відповідає нинішнім подіям», – зауважив автор.

«За будь-яких обставин: на війні чи в мирі, у нас один обв’язок – лишатися людьми», – закликав музикант, перед тим як покинути сцену.

Фінальним виступом була пісня рок-гурту «Natalika» – «Віє вітер над степами».

На завершення гості робили спільні фото з учасниками музично-поетичної зустрічі.

Тетяна МАРКОПОЛЬСЬКА

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024