У Луцьку відкриють виставку «Буча: Втрачений рай»

04 Жовтня 2022, 11:32
Музей Корсаків 1650
Музей Корсаків

У Музеї Корсаків відбудеться відкриття проєкту «Буча: Втрачений рай» Едуарда Бельського та Олександра Заклецького.

Подія відбудеться у середу, 5 жовтня, о 17:00. Про це журналістам Район.Культура повідомили організатори.

Вхід вільний.

Адреса проведення: місто Луцьк, вулиця Карбишева, 1 – КРЦ «Адреналін Сіті».

Український європейський художник Едуард Бєльський – родом з Волині, живе і працює в Словенії. Автор більше 20 персональних виставок в Австрії, Чехії, Франції, Швейцарії, Німеччині, інших країнах Європи і США. Твори мистця користуються великим успіхом на престижних аукціонах Парижу, Відня, Манчестера.
 
Відомий фотограф Олександр Заклецький про проєкт:
 
«Містечко Буча практично всі роки відновлення Незалежності України планувалося та розбудовувалося як таке собі курортне передмістя біля Мегаполісу. Швидкий доступ до Столиці, з одного боку, а з іншого чисте повітря, гарне планування, річки, ліси, парки, а до того ще й відносно дешева нерухомість робили цю місцину таким собі затишним райочком для молодих родин з діточками та «креативного класу». В Буч ти водночас відчував пульс цивілізаційного прогресу та пасторальний затишок і в цьому еклектичному поєднанні не було конфлікту, а скоріше, навпаки була гармонія протилежностей.
 
Гірка іронія долі в тому, що в один день цей намріяний і виплеканий український райочок перетворився на справжнє пекло з трупами на вулицях, катівнями забризканими кров’ю, окупантським гівном в оселях та жахом в очах всіх свідків цього інферно.
Виставка двох митців це гра на контрастах “до” та “після” приходу “руского міра” в Бучу і гірка констатація того факту, що топонім Буча став відомий всьому світові лише тому, що сучасні мобільні технології дозволили он-лайн трансляцію розверзнення інферно російського вторгнення і Світ просто не зміг від нього відвернутися і не бачити, як це сталося в Грузії, Ічкерії, Молдові».
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024