«Моя зброя – пісня»: «Пташка» опублікувала архівне відео з Азовсталі

28 Вересня 2022, 11:17
Катерина «Пташка» Поліщук 2380
Катерина «Пташка» Поліщук

Звільнена з російського полону парамедикиня родом з Тернополя Катерина Поліщук з позивним «Пташка» опублікувала архівне відео з Азовсталі.

Такий допис вона оприлюднила 27 вересня на своїй інстаграм-сторінці.

«Врятований залишок архіву підземельного співу. Здається, піввіку тому. В руїні та золі ми підтримували вогонь життя гарячими серцями. Коли було важко — співали. Було страшно — співали. Здавалось кінець — співали. А ще працювали. Цілодобово, самовіддано, беззупинно, безапеляційно. Відчай гнали залізною арматурою, розпач — братерством, втому — силою рідної землі, жаль — вірою в народ України.

Там ми боролись Проти, а зараз я боротимусь За. За українських військових, За майбутнє справжніх героїв, За кожного військовополоненого, який повинен повернутись додому.

Співаю, доки жива. Жива — доки борюсь. Моя зброя — пісня», — написала Катерина.

Читайте також: «І кожен фініш – це, по суті, старт», – Пташка написала перший пост після полону

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений birdie mad (@mad_birdie31)

ДовідковоКатерина Поліщук – українська поетка, акторка, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України, учасниця російсько-української війни. Почесна громадянка міста Тернополя (2022). У 2020 році закінчила відділ співу Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, співоче відділення. Тому спів – це її покликання.

Вірші друкувалися у всеукраїнській газеті «Вільне життя плюс», у поетичних збірках. Авторка збірки поезій «Мелодія душі».

Акторка вистави Лілі Костишин і Богдана Мельничука «Розлучені теж сміються» Тернопільського народного драматичного театру-студії «Сузір'я».

У 2022 році увійшла до рейтингу «30 до 30: обличчя майбутнього» від «Forbes».
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024