У Луцьку відкрили виставку графічних малюнків, які створили переселенці

23 Серпня 2022, 12:04
Відкриття виставки 1139
Відкриття виставки

У Луцьку презентували  виставку  графічних малюнків «Про Україну», які створили учні та викладачі  Луцької художньої школи, а також учасники арт-терапевтичного центру, що функціонує при цьому закладі.

Відкриття відбулося у понеділок, 22 серпня, в арт-галереї «Луцьк». Побувала там і журналістка Район.Культура.

На виставці представлені графічні картини про історію Луцька та України, створені в різних техніках.

Більшість учасників арт-терапевтичних занять – діти. Однак, до уроків нерідко долучалися і батьки. Степан Карпус, що приїхав у Луцьк з Харкова, привів у художню школу своїх синів. Однак, невдовзі і сам почав творити. На виставці представлено декілька його робіт в техніці гравюра.

«Береться шматок цупкого матеріал (лінолеуму), на ньому спеціальними різцями витесується візерунок. Він покривається фарбою і потім відбивається на папері. Це було для мене нове заняття. Хоча по роду своєї діяльності я маю справу з кресленнями, але тут творчість іншого плану. Тут – зовсім інший підхід», – каже Степан.

Читайте також: Лучанин, який вишиває вже понад 20 років, презентував виставку своїх робіт

Степан Карпус
Степан Карпус

Серед робіт – творіння професійної живописиці Анастасії Низової. Дівчина теж переїхала в обласний центр Волині з Харкова. Цього року вона закінчила в рідному місті художнє училище.

«У гуртожиток, де ми живемо, прийшли працівники художньої школи і запропонували відвідати атр-терапевтичне заняття. І для мене це був шанс розслабитися і пережити той стрес, який заподіяла війна. Я пішла на перше заняття і мене це дуже надихнуло. Тут мені дали свободу, хотілося відкинути академічність, в якій я працювала раніше, і творити, творити, творити», – каже Анастасія.

Читайте також: Розтягнулося на всю стіну галереї: у Луцьку діти-переселенці намалювали спільне панно

Анастасія Низова
Анастасія Низова

Представлення виставки відбулося з нагоди Дня Незалежності України, а також Дня державного прапора України. Помилуватися виставкою можна буде найближчі тижні в час роботи галереї.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024