Плете віночки і допомагає ЗСУ: юну Героїню з Рівного відзначив президент України

13 Серпня 2022, 17:37
Іринка Васильєва ФОТО 2492
Іринка Васильєва

Семирічна Іринка Васильєва з Рівного, після загибелі на війні тата та дядька збирає гроші на ЗСУ. Дівчинка власноруч виготовляє віночки та інші прикраси, і продає їх. 

Їй вдалося зібрати 7 тисяч євро, за які юна волонтерка придбала два тепловізори та автомобіль, які передала бійцям на передову.

Нині дівчинка зізнається, що мріє «наплести мільйон віночків і зібрати мільйон гривень на джавелін». За таку відданість Батьківщині у Маріїнському палаці, 12 серпня, за участі президента України Володимира Зеленського та першої леді відбулася патріотична акція «Діти-рятувальники — герої війни», де маленькій рівнянці та ще сімом юним Героям вручили відзнаки за героїзм у російсько-українській війні. Про це журналісти Район.Культура дізналися з трансляції нагородження.

Дівчинці, як і іншим дітям, підготували подарунки міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та голова ДСНС Сергій Крук, який дарував усім справжню форму рятувальників.

Юрій Горбунов, ведучий церемонії, запитав: на що дівчинка збиратиме гроші далі.

«Я знайшла дрон і я хочу купити його і відправити у 14 бригаду, де служив мій тато», – відповіла дівчинка.

Усіх маленьких Героїв вітали зірки українського шоубізу. Дівчинку привітав співак Alekseev і подарував їй набір для малюнків.

«Дякую, за те, що ти робиш. Найголовніша ваша нагорода в любові до своєї Батьківщини, і в любові, яка живе у вашому серці. Сьогодні ви для нас справжній приклад героїзму», – сказав співак.

Після офіційної частини, Іринка подарувала жовто-блакитний віночок Олені Зеленській, а президент власноруч підписав дівчинці прапор України.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024