Київська художниця розписує паркан у Рівному

22 Липня 2022, 11:27
Тетяна Журавель за роботою 1504
Тетяна Журавель за роботою

Патріотична огорожа довжиною 115 метрів з’явилася у місті Рівне. Художниця Тетяна Журавель з Києва розповідає, що головний задум – зобразити патріотичність нашого народу.

Про це повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

На кожній окремій секції мисткиня малює відому історію, яка трапилася під час війни. Це і соняшникове насіння, і шолом ворога, куди пішов рускій корабель, вкрадений танк та бойові гуси. Завершити розпис художниця планує у серпні. 

«Завершити планую у серпні. Тут зображені історії, які ми вже пережили з перших днів повномасштабної війни. Також є самчиківський розпис, а в планах ще багато чого цікавого, щоб здивувати містян», – ділиться Тетяна.

«Розписує паркан Тетяна з ранку до ночі, попри дощ чи палюче сонце. Може залишитися без обіду або вечері. Але рівняни не оминають художницю. Є багато охочих, які просять хоч якось долучитися до створення патріотичного муралу. Хтось хоче малювати разом із нею, хтось привозить шоколадку чи каву», – йдеться у дописі Віталія Коваля.

У жителів мікрорайону тепер є нова традиція: щовечора приходити до майстрині та дивитися, чи не з’явився якийсь новий патріотичний малюнок.

Сама ж художниця жартує, що вже може лишатися жити у Рівному, адже місцеві мешканці щодня звертаються, щоб намалювати для них щось патріотичне, калину чи соняхи. А ще мисткиня просить, аби водії не відволікали сигналами. Розуміє, що так вони виявляють своє захоплення, але, малюючи на підвищені, реагує, а це може бути небезпечно.
 

Читайте також: Kalush Orchestra вирушає у світовий тур

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024