У бібліотеках Європи відкрилися «Українські книжкові полички»

07 Липня 2022, 14:06
Фото з допису Олени Зеленсько 1547
Фото з допису Олени Зеленсько

У 10 бібліотеках Європи відкрилися «Українські книжкові полички».

Про це повідомляє пресслужба Урядового порталу.

Зазначено, цей проєкт був запланований ще до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну та передбачав поширення української літератури в оригіналі та перекладах у провідних бібліотеках світу. 

Проєкт ініційований першою леді України Оленою Зеленською спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України, а також Українським інститутом книги разом з посольствами України за кордоном, підтримали вже у 10-ти країнах.

«Українські книжкові полички» відкрилися в Австрії, Латвії, Нідерландах та Франції. Зовсім нещодавно проєкт стартував в Естонії, Литві, Словаччині, Туреччині та Швеції, а також відбулося наповнення вже наявних поличок у Чехії. Невдовзі полички з’являться в мережі міських бібліотек Відня.

Паризький Центр Помпіду поповнився близько 40 книгами англійською та французькою мовою про культуру, природу та мистецтво нашої держави. В Національній бібліотеці Австрії відвідувачі можуть ознайомитися з творами Тараса Шевченка, Івана Котляревського та Ліни Костенко. У Ризькій центральній бібліотеці доступні збірки віршів українських поетів, зокрема Лесі Українки, а також книгою Сергія Лойка «Аеропорт». У Центральній бібліотеці Гааги (Нідерланди) з’явилися дитячі книжки видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». У Національній бібліотеці Греції доступні твори Сергія Жадана, Катерини Бабкіної, Юрія Андруховича, Андрія Куркова, а також «Заповіт» Тараса Шевченка в перекладі новогрецькою.

Читайте такожНайкращі книги 2022: жорстока проза та розмовні романи

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024