Буде тобі, враже, так, як Відьма скаже: пісня рівненського гурту зібрала понад пів мільйона переглядів

30 Червня 2022, 10:26
Енджі Крейда ВІДЕО 14727
Енджі Крейда

Пісня рівненського гурту «Енджі Крейда» під назвою «Враже», за місяць зібрала понад 500 тисяч переглядів на офіційній ютуб-сторінці. І ще 200 тисяч — з інших каналів, які підхопили композицію. 

Віршоване закляття написала поетеса Людмила Горова. У ньому відьма звертається до тих, хто прийшов з війною в Україну. Пише Суспільне.

25-річна вокалістка рівненського альт-поп-гурту «Енджі Крейда» Ангеліна Катажинська написала до цих слів музику.

Виконавиця розповіла, що ідея пісні з'явилася, коли поїхала в село до мами і там довелося разом ховатися під час повітряної тривоги.

«Телефонує знайомий і каже, що не далеко від нас в цей час за п'ятдесят кілометрів стоїть російська колона, мама в паніці, не знає, що робить, ми в погребі... і тут я натрапляю на текст Людмили Горової... і думаю, треба писати. Писала на колінах. Мама забігла і сказала, що тут літак летить, а я пишу. Записала вокал, записала баян. Власне, під цими ракетами, під цими літаками і народилася ця пісня», — зазначила Ангеліна Каташинська.

«Це сильний прокльон. Богові — Боже, ворогу — вороже. Тобто всі слова всіх українок, всіх українців на цих негідників. Так, це прокльон, це однозначно прокльон!», — певна вокалістка.

Читайте також: Звучали вірші про кохання та війну: острозький поет виступив у Рівному

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024