Розваги, патрульні і лаванда: у Луцьку організували свято до Дня Конституції

29 Червня 2022, 17:02
Сергій Скулинець співає із дітьми 1792
Сергій Скулинець співає із дітьми

У Луцьку 28 червня з нагоди Дня Конституції України влаштували масштабне свято для дітей та дорослих. На заході діяли понад десять розважальних локацій та благодійний ярмарок, що супроводжувалися концертом.

Дійство відбувалося на площі Героїв Майдану перед міським РАЦСом з 14:00 до 20:00. Побували там і журналісти Район.Культура.

Головним організатором свята є Управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради. Його очільниця Ліна Галан зазначила, що метою заходу був збір коштів на потреби Збройних сил України.

«Ми хотіли, щоб кожен, хто був на нашому святі, підтримав армію. Дуже хотілося також, аби діти відчули, що в них є дитинство. А також було бажання оживити нашу площу. Ми віримо, що перемога буде дуже швидко. І кожен на своєму фронті повинен долучитися до цієї перемоги. Саме тому ми зініціювали такий захід, запросивши на нього творчих, співочих, креативних людей», – розповіла Ліна Галан.

Ліна Галан
Ліна Галан

На площі розгорнули благодійний ярмарок, на якому продавали різні декоративні рослини та кущі лаванди, хенд-мейд вироби від луцьких майстрів та смаколики. За весь день вдалося зібрати 12 304 гривень. Волонтерка Вікторія Пруднікова, що була головною організаторкою ярмарку, зазначила, що ці гроші підуть на викуп автомобіля для ЗСУ.

«Зазраз наша ціль – позашляховик «Нісан» за 4 500 євро. Ми активно збираємо гроші на це авто, часто влаштовуємо ярмарки під час різних заходів. Щосуботи, з 6:00 до 16:00 наша ярмарка діє поблизу ТЦ «Глобус», тому кожен може долучитися фінансово і допомогти військовим. Все, що ми купуємо, передаємо з рук в руки. Минулого тижня ми, до речі, придбали автомобіль «Тойота» для нашої армії за 3 500 євро», – говорить Вікторія.

Вікторія Пруднікова
Вікторія Пруднікова

Волонтерка зазначила, що зібрані гроші – крапля в морі. Тому, закликає лучан активніше купувати рослини, зокрема лаванду, яка може прикрасити, як квартиру, так і квітник чи сад приватного будинку.

Чи не найбільше приваблює покупців імбирно-медове печиво з патріотичним дизайном. Його випікає Ольга Юнчик, а розмальовує Інна Юнчик. Жінки кажуть, що створення цих ласощів – справа непроста.

«Глазур на печиво наноситься шарами. Тому швидко зробити тут не вдасться. Іноді я сиджу до третьої години ночі. Спочатку ми купували інгредієнти за власні кошти. А зараз люди вже почали долучитися. Під час минулого ярмарку з продажу печива нам вдалося зібрати понад 11 тисяч гривень для наших захисників», – каже Інна.

Інна та Ольга (в центрі)
Інна та Ольга (в центрі)

На святі діяли близько десяти різних локацій, на яких діти мали змогу помалювати в різних техніках, скласти мозаїку чи зробити на собі фарбою патріотичний аквагрим або тату.

Облаштували намет і працівники Волинської бібліотеки для юнацтва. Тут дітям пропонували пройти міні-тест на знання української Конституції, написати побажання для українських бійців, які волонтери передають на фронт, а також залишити свої думки про те, якою має бути бібліотека майбутнього.

«В нас зараз досить багато відвідувачів. Але сподіваємося, що війна скоро закінчиться, і ми матимемо можливість ставати все кращими і всі побажання лучан зможемо реалізувати», – зазначила завідувачка науково-методичного відділу бібліотеки Зоя Корчинська.

Зоя Корчинська (зліва) з колегою Ольгою
Зоя Корчинська (зліва) з колегою Ольгою

Розважали найменших мешканців Луцька й патрульні поліцейські. Вони показували дітям службову автівку, одягали на них каску та бронежилет і разом фотографувалися. 

Упродовж дня розважальна програма супроводжувалася концертом. Виступали тут як юні таланти з театральних та музичних студій, так і знані артисти, серед яких Галина Овсійчук, Олександр Голощук, Василь Чепелюк, Сергій Скулинець та інші. Розважали лучан та гостей міста й благодійні організації «Майбутнє України», «Маленькі патріоти», студія вокалу «Співаночка Шоу». 

Також протягом дня діти мали змогу намалювати малюнки на асфальті на патріотичну тематику. 

Під кінець святкового вечора для молоді влаштували перформанс, де юні лучани могли трішки побешкетувати та обсипатися жовто-блакитним піском.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024