Український медіаархів збирає фото та відео про щоденне життя війни

30 Квітня 2022, 16:54
ФОТО Сергій Михальчук 1708
ФОТО Сергій Михальчук

Міський медіаархів Центру міської історії збирає фотографії та відео, які відображають особистий досвід війни.

Журналістів Район.Культура про це повідомили організатори.

«Щоденне життя під час війни є таким же важливим, як і ті події, які висвітлюються у медіа та новинах. Підготовка «тривожних рюкзаків», похід у сховище, волонтерство, швидкі прийоми їжі, убезпечення шибок скотчем стали частиною побуту. Документація цих та інших практик нашого воєнного щодення є важливим матеріалом для розуміння впливу війни суспільство та дослідження життя під час війни. Свідчення досвіду війни стануть цінним джерелом для вивчення і пам’яті цих трагічних подій у майбутньому. Саме тому Міський медіаархів Центру міської історії закликає ділитися фотографіями та відео, які показують ваш приватний досвід війни», — йдеться в повідомленні.

«З початку березня ми отримали фотографії та відео від більше 20 людей зі Львова, Києва, Дрогобича, Одеси, Ворохти, Житомира, Вишгорода, Ірпеня, Бучі, Тернополя, Ужгорода, села Прилуцьке і дуже важливо доповнювати картину війни», — Міський медіаархів Центру міської історії.

Можна надсилати фото з усієї України. У подальшому з авторами і авторками матеріалів будуть укладені договори, а зібрана документація буде оприлюднена на сайті Міського медіаархіву, де з нею зможуть ознайомитись та працювати дослідники. 

Більше інформації на сайті

Надсилайте свої матеріали та всі питання Олександру Маханцю та Анастасії Холявці на пошту uma@lvivcenter.org або телефонуйте +38-032-275-17-34

Читайте також: 

Довідково: Міський медіаархів Центру міської історії збирає, зберігає, досліджує та удоступнює оцифровані або створені у цифрових форматах візуальні та аудіовізуальні матеріали, які зображають місто і міське життя. Це також місце для аналізу архівних даних, переосмислення ролі архіву в суспільстві загалом та розмови між архівістами, науковцями і громадськістю. Вебсторінка.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024