Заклади культури на Львівщині знову прийматимуть відвідувачів

31 Березня 2022, 16:04
Максим Козицький 639
Максим Козицький

Від завтра, 1 квітня, заклади культури на Львівщині почнуть відновлювати свою роботу.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової (державної) адміністрації Максим Козицький у своєму телеграм-каналі. 

«Від початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну більшість закладів культури Львівської області перетворилися на прихистки для тих, хто втікає від бомбардувань. Творчі працівники тимчасово змінили амплуа і почали розселяти людей, готувати для них їжу, плести сітки для військових.

«Але культурна сфера — це дзеркало суспільства та того, що воно переживає. І вона має виконувати свої функції», — Максим Козицький.

Саме тому від завтра, 1 квітня, заклади культури на Львівщині почнуть відновлювати свою роботу», — йдеться в дописі.

  • Розширять формат роботи театрально-концертні установи, музеї та заповідники. 
  • Продовжать приймати відвідувачів Державні історико-культурні заповідники «Тустань» та «Нагуєвичі», а також скансен «Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького», музеї-заповідники «Підгорецький замок», «Жовківський замок», «П'ятничанська вежа».
  • Команда Львівського музею історії релігії регулярно організовує тематичні екскурсії про релігійне життя Львова, екскурсії підземеллями музею та розважально-пізнавальні квести для дітей вимушено переселених осіб.

Ті заклади, де зараз проживають вимушені переселенці, також відновлюють роботу. Але прихистки для людей, які у них облаштували, функціонуватимуть і надалі.

«Маємо дбати і про економіку, і про міцний тил для наших захисників, і про бойовий та спраглий перемоги дух!» — Максим Козицький.

Читайте також: Львівський театр Заньковецької віддав свої приміщення для волонтерів

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024