На європейському радіо щогодини звучатимуть українські пісні

19 Березня 2022, 10:28
На європейському радіо щогодини звучатимуть українські пісні 2609
На європейському радіо щогодини звучатимуть українські пісні

Міністерство культури та інформаційної політики разом із першою леді Оленою Зеленською ініціювало щогодинну трансляцію українських пісень на європейському радіо.

Про це повідомили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

Згідно з попередніми домовленостями з Європейською спілкою радіомовлення — найбільшою у світі професійною асоціацією телерадіомовників — кожна нова година на європейських радіостанціях розпочинатиметься з української пісні. 
 

«Музика є особливою для нас. Піснями пронизане життя кожного українця. І зараз у наших серцях також звучить музика, варто лише дослухатися… Маю мрію, щоб кожну годину європейці чули пісні українських виконавців. Тож давайте спільно створимо перелік цих пісень», — зазначила перша леді Олена Зеленська. 

У коментарях до публікації Олени Зеленської у фейсбуці українці можуть запропонувати свій ТОП українських музичних композицій часів незалежності України. Далі з цих рекомендацій буде сформовано плейлист для трансляції в Європі. 

«Наша музика є вагомою частиною української культури. Вона завжди була підтримкою духу для кожної людини. А її колорит та етномотиви завойовують все більше поціновувачів у світі. Згадаймо лише минулорічний фурор на Євробаченні. Те, що наші пісні скоро зазвучать на європейському радіо — впевнений, сприятиме ще більшій солідарності з Україною», — додав Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики. 

Читайте також: Найбільші культурні організації світу розривають контракти з росією, – Олександр Ткаченко

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024