Скажи «паляниця»: простий рецепт паляниці від Євгена Клопотенка

16 Березня 2022, 09:39
Скажи «паляниця»: простий рецепт паляниці від Євгена Клопотенка 2314
Скажи «паляниця»: простий рецепт паляниці від Євгена Клопотенка

Паляниця — «клубніка», різновид українського хліба чи код для виявлення російського окупанта?

Шеф-кухар Євген Клопотенко опублікував у своєму інстаграмі спрощений рецепт паляниці «для тих, хто може вимовити її назву правильно, тобто лише для українців».

«Паляниця є нашим сильним комфортом, способом для визначення ворога і моральним знущанням над ним. Тобто і по смаку, і по психології — тупо задоволення. Плюс, ви пишете, що хочете хліба, але в магазинах його зараз немає і потрібен рецепт. Тому у всіх сенсах мій обов‘язок - написати українцям, як готувати паляницю. Рецепт спрощений, без дріжджів, з чотирьох інгредієнтів», — написав кулінарний експерт.

Інгредієнти

  • Борошно — 500г;
  • Кисломолочка будь-яка або вода — 400г;
  • Сіль — 1 ч.л.;
  • Сода — 1 ч.л.

Приготування

Насипати у миску борошно, сіль та соду. Добре розмішате, щоб сода розійшлася по всьому борошну. Залити кисломолочкою. Якщо немає кисломолочки, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, щоб борошно просочилося рідиною, потрібно 1-2 хвилини.

Вивалити масу на підпилений борошном стіл і зробити плаский чотирикутник, який скласти конвертиком і заокруглити. Заміс закінчено.

Взяти деко з пергаментом, змастити олією. Пекти 40-45 хвилин при 200 градусах.

«Тактична зброя наших військових і відповідь на питання, чому ми з росіянами не брати та маємо різний культурний бекграунд, готові. Тому росіянам: нєх*р до нас, українців, лізти, ми чужі один одному. Українцям: смачного, котики. Цьом», — Євген Клопотенко.

Читайте також: Чому українці й росіяни історично – не «братні народи»

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024