Скажи «паляниця»: простий рецепт паляниці від Євгена Клопотенка
Паляниця — «клубніка», різновид українського хліба чи код для виявлення російського окупанта?
Шеф-кухар Євген Клопотенко опублікував у своєму інстаграмі спрощений рецепт паляниці «для тих, хто може вимовити її назву правильно, тобто лише для українців».
«Паляниця є нашим сильним комфортом, способом для визначення ворога і моральним знущанням над ним. Тобто і по смаку, і по психології — тупо задоволення. Плюс, ви пишете, що хочете хліба, але в магазинах його зараз немає і потрібен рецепт. Тому у всіх сенсах мій обов‘язок - написати українцям, як готувати паляницю. Рецепт спрощений, без дріжджів, з чотирьох інгредієнтів», — написав кулінарний експерт.
Інгредієнти
- Борошно — 500г;
- Кисломолочка будь-яка або вода — 400г;
- Сіль — 1 ч.л.;
- Сода — 1 ч.л.
Приготування
Насипати у миску борошно, сіль та соду. Добре розмішате, щоб сода розійшлася по всьому борошну. Залити кисломолочкою. Якщо немає кисломолочки, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, щоб борошно просочилося рідиною, потрібно 1-2 хвилини.
Вивалити масу на підпилений борошном стіл і зробити плаский чотирикутник, який скласти конвертиком і заокруглити. Заміс закінчено.
Взяти деко з пергаментом, змастити олією. Пекти 40-45 хвилин при 200 градусах.
«Тактична зброя наших військових і відповідь на питання, чому ми з росіянами не брати та маємо різний культурний бекграунд, готові. Тому росіянам: нєх*р до нас, українців, лізти, ми чужі один одному. Українцям: смачного, котики. Цьом», — Євген Клопотенко.
Читайте також: Чому українці й росіяни історично – не «братні народи»
Переглянути цей допис в Instagram
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром