Британські видавці збирають речі для українських дітей-біженців

05 Березня 2022, 09:44
Фото ілюстративне 1010
Фото ілюстративне

Два незалежних видавці допомогають дітям, які змушені втікати з України через війну: вони збирають наплічники з найнеобхіднішими речами. 

Про це повідомляє одне з видавництв Little Toller Books, — пише Читомо.

Ініціатива має назву Packed with Hope («Упакований надією»), її автори Грейсі Купер з видавництва Little Toller Books та Кевін Даффі з Bluemoose Books. Наплічники, які отримають діти-біженці, містять добірку книжок, ліхтар на голову, зубну щітку, гребінець, грілку, багаторазові пляшки для пиття, блокноти, кольорові олівці, головоломки, шкарпетки, шапки й шарфи та інші необхідні речі.

«Мої діти постійно запитують: «Чи може це статися з нами?» Ми не можемо просто залишитися осторонь. Викорінення сімей — це жахливо, і ми повинні бути в змозі якось допомогти», — зазначила Грейсі Купер.

Little Toller Books і Bluemoose мають на меті вкласти в наплічники щонайменше 30 000 книжок і запрошують видавців, книгарні та авторів дарувати книжки з картинками та в м’яких обкладинках для дітей різного віку. Усі видання мають бути доступними для дітей, для яких англійська мова не рідна.

Наплічники мають чотири різні варіанти: 

  • для дітей до 4 років — жовтого кольору, з книжками-розмальовками, казками на ніч, 3D книжками, виданнями, що допомагають вчити абетку та рахувати, книжками про тварин та книжками без слів;
  • для дітей від 4 до 8 — синього кольору, з казками на ніч, простими книжками фактів, книгами-розмальовками, книжки для дітей початкового рівня вивчення англійської мови; 
  • для дітей від 8 до 12 — зеленого кольору, зі збірками оповідань перед сном, книжками з фактами, зошитом для занять, пригодницькими англомовними романами, коміксами, енциклопедіями, розважальними виданнями; 
  • для дітей від 12 до 16 — червоного кольору, зі збірками оповідань перед сном, книжками з фактами, зошитом для занять, пригодницькими англомовними романами, європейськими оповіданнями, коміксами, нон-фікшн літературою та кишеньковим словником.

«Ми знаємо, що робимо лише найменші жести. Але що, якщо щось у цьому рюкзачку викличе в когось посмішку? Що, як шестирічна дитина зможе заснути, слухаючи казку перед сном? Що, як тринадцятирічка зможе втекти в у вигадану історію? Ми впевнені, що наші друзі у видавничому світі підтримають нас», — додала Грейсі Купер. 

Усього видавництва планують зібрати та надіслати до сусідніх з Україною держав 10 тис. наплічників, для цього необхідно 75 тисяч фунтів стерлінгів. Долучитися до збору коштів можна тут.

Читайте також:

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024