В селі Чорніїв відкрили оновлений клуб

12 Січня 2022, 11:54
В селі Чорніїв відкрили оновлений клуб 820
В селі Чорніїв відкрили оновлений клуб

У селі Чорніїв, на Турійщині, відбулося відкриття відремонтованого закладу культури. 

Про це інформують на сайті Турійської селищної ради.

Урочисте перерізання стрічки, вітання з новорічно-різдвяними святами та гарною подією, пов’язаною з оновленням клубу, звучали в той день від багатьох і створювали святковий настрій.

Особливі слова подяки звучали на адресу СВК «Батьківщина» та його керівника Павла Корецького, який став ініціатором відновлення закладу культури, і за кошти цього господарства упродовж року він набув нового сучасного вигляду. Свою лепту внесла і Турійська селищна рада – за кошти місцевого бюджету закупили котел та встановили систему опалення, а також придбали гардини для сцени.

За християнською традицією отець Віталій, настоятель місцевого храму Свята Різдва Богородиці, освятив відремонтоване приміщення. Після чого з уст учасників святкової програми звучали колядки, які сповіщали радісну новину про народження Сина Божого.

А на продовження – театралізоване дійство «Різдвяна зірка». З неабияким захопленням глядачі спостерігали за акторською грою діток, які представили театралізовану сценку. Особливо гучні оплески звучали на адресу акторів старшого покоління, які зіграли уривок із «Вечорів на хуторі біля Диканьки». Долучився до вистави і знаменитий земляк чорніївців – співак Олександр Голощук.

Свято вдалося на славу. І для мешканців села Чорніїв воно стало справді особливим. Але в планах ще чимало задумів, адже агроформування «Батьківщина», зокрема його керівник Павло Корецький спільно із Турійською селищною радою мають намір облагородити територію навколо клубу, встановити дитячий майданчик та спортивні споруди, озеленити територію, а ще облаштувати футбольне поле. А коли в селі є ініціативні небайдужі люди, то задумане обов’язково здійсниться.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024