В готелі в Яремчі створять президентський номер імені Липинського

10 Грудня 2021, 13:53
В'ячеслав Липинський 818
В'ячеслав Липинський

Підприємець В'ячеслав Юткін виступив із ініціативою – вшанувати В’ячеслава Липинського та присвятити його імені президентський номер у готелі в Яремчі.

Про це пише «День».

У львівському готелі, власником якого є В’ячеслав Михайлович, уже є два іменні номери. Так, у лютому 2020 там один із найкращих номерів назвали на честь австрійського ерцгерцога, полковника легіону Українських січових стрільців, Вільгельма Франца фон Габсбург-Лотаринзького, відомого як Василь Вишиваний. А у вересні урочисто відкрили номер імені автора «Дня», відомого дослідника Голодомору, американського історика та журналіста Джеймса Мейса.

«Це видатна українська історична постать, яка, вважаю, незаслужено трошки підзабута і роль цієї людини недооцінена. В’ячеслав Липинський якраз концентрував ідеї щодо української еліти — я не знаю когось іншого, хто б ще так влучно сказав про неї ще в той час, на початку ХХ століття. Ці ідеї дуже актуальні й зараз. Тим паче, що у квітні наступного року виповнюється 140 років від дня його народження», – пояснив В’ячеслав Юткін.

Він розповів, що прочитав статтю про музей В’ячеслава Липинського на Волині, у якому скорочують співробітників, замість того щоб, навпаки, зробити його потужним осередком і достойно віддати пам’ять цій людині. Тому бізнесмен виступив з такою ініціативою — присвоєння найближчим часом імені Липинського президентському номеру в готелі в Яремчі.

Читайте також: Скорочення в музеї В’ячеслава Липинського: що кажуть працівники і керівництво

«Ми поставимо його красиву фотографію перед входом, представимо його постать, облаштуємо куточок його творів. Думаю, що хтось із нас поїде до музею в Затурці, побачить тамтешні матеріали, можливо, нам вдасться отримати копії певних документів і таким чином ми зробимо невеличку бібліотеку В’ячеслава Липинського», – додав В'ячеслав Юткін.

За його словами, це дуже гарний номер, тож таким чином люди будуть більше дізнаватись про В’ячеслава Липинського. Адже, на жаль, він був більше відомий за кордоном, у Польщі.

«В Україні в кількох містах є вулиця Липинського (у Львові, Луцьку, Києві, приємно також знати, що і в Дніпрі). А зараз ми зробимо його номер у Яремчі і там усе облаштуємо так, щоб це був окремий куточок його пам’яті», – зауважив бізнесмен.

Читайте також: Ініціювали постанову, аби відреставрувати музей у Затурцях та зняти фільм про Липинського

 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024