У Луцьку покажуть фільм про боротьбу українського народу за волю

30 Листопада 2021, 11:01
У Луцьку покажуть фільм про боротьбу українського народу за волю 544
У Луцьку покажуть фільм про боротьбу українського народу за волю

У Палаці культури міста Луцька відбудеться допрем’єрний показ стрічки «Шлях поколінь».

Фільм покажуть 2 грудня о 18:00. Про це Район.Луцьк повідомила пресслужба Луцької міської ради.

«Шлях поколінь» – кінострічка про боротьбу українського народу за свою волю, яка триває уже віками. 

Продюсер, співсценарист, автор ідеї фільму – Михайло Ухман, воєнний журналіст, доброволець, саме він вирішив поєднати у стрічці боротьбу УПА і Збройних сил України проти російських загарбників.

Ідея фільму народилася у 2018 році, коли Михайло відвідав Волинську область, де познайомився із колишньою зв’язковою командира УПА (Північ) Клима Савури, Ганою Абрамович-Зеленою. Старенька повстанка, якій уже 93 роки, розказала про те, як вона виконувала особливі завдання для повстанців, як її згодом здала НКВДистам сусідка. Після чого, шістнадцятирічну дівчину катували п’ятеро радянських солдатів, а потім – зґвалтували і відправили на Сибір.

Інший герой фільму, воїн УПА – Степан Петраш, який десятки років відсидів в таборах, після того, як його впіймали московити. Цей чоловік розказав про боротьбу загонів УПА проти німецьких і радянських окупантів. На основі чого теж писався сценарій.

По сюжету фільму, ми переходимо з минулого століття в теперішній час, де українці знову воюють проти росіян. Нащадок воїнів УПА, Назар, не їде воювати на Схід, він вважає, що це не його війна. Але гуляючи з дівчиною в лісах, Назар залишається ночувати біля однієї могили і йому в сон приходить вбитий повстанець, який запитує хлопця, чому не йде захищати свою країну.

Після розмови з повстанцем, Назар кидає роботу, вагітну дівчину і їде на Донбас. Він нарешті зрозумів, якщо не прогнати ворогів, його дитина народиться рабом в «новому союзі».

Для популяризації фільму і самої боротьби, зніматися у стрічці були запрошені відомі актори: Лариса Руснак, Олексій Паламаренко, Володимир Ніколаєнко, Назар Борушок, Сергій Довгий.

Читайте також: Фестиваль нового формату: у Луцьку шукають героїв для «Вітраж-вікенду» 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024