Лучан запрошують на відкриття ювілейної виставки робіт Художньої школи

04 Листопада 2021, 11:01
Директор Луцької художньої школи – Іван Гаврилюк 950
Директор Луцької художньої школи – Іван Гаврилюк

В Галереї мистецтв Національної спілки художників України відбудеться  презентація ювілейної виставки творчих робіт учнів та викладачів Луцької художньої школи з нагоди її 60-річчя.

Урочисте відкриття – 4 листопада о 14:30. Про це повідомили на сайті Департаменту культури.

На виставці представлено понад 450 робіт, що показують навчальний та творчий процес художньої школи: роботи з рисунку, живопису, композиції, скульптури, пленерні роботи.

Читайте також: Випускники Луцької художньої школи презентували виставку своїх робіт

Довідково. Луцька художня школа заснована у 1961 році. На цей час в закладі навчається 420 учнів на бюджетній основі та 180 учнів на засадах самоокупності. Навчання учнів здійснюють 24 викладачі. Упродовж 60-річної діяльності початкову мистецьку освіту у школі здобуло понад 4 тисячі дітей. Цьогоріч свідоцтво про закінчення школи отримали  120 дітей.

Основний курс навчання у школі складає чотири роки, впродовж яких учні отримують базові знання з рисунку, живопису, композиції, скульптури, історії мистецтва. У наступні 2 роки учні мають змогу вивчати предмети за спеціалізацією дизайну.

В школі діють підготовчі групи на самоокупності,  організовано дворічне навчання для дітей старшого віку. Паралельно з основним навчальним процесом в школі активно проводиться виставкова, конкурсна та пленерна діяльність, налагоджена співпраця з іншими мистецькими навчальними закладами різних рівнів.

Щороку понад 50 учнів здобувають перемоги на обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсах.

У школі вперше в Україні упроваджено уроки писанкарства. Для занять гончарним мистецтвом встановлено муфельну піч. Налагоджено тісню співпрацю з вищими мистецькими навчальними закладами Косова, Львова

Щороку на базі школи проводиться виставка-конкурс дитячих писанок «Писанковий дивоствіт», Міжнародний конкурс-пленер учнів та студентів мистецьких навчальних закладів «Луцький замок». 2018 року започаткований проєкт «Територія творчості», що реалізовується в рамках заходів з відзначення Дня міста.

Після капітального ремонту у школі активно діє виставкова зала, де експонуються творчі роботи учнів і викладачів. 

З 1989 року і до сьогодні директором школи є заслужений працівник культури України Іван Гаврилюк.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024