Виступи, майстер-класи та народні танці: у Рівному відбудеться «ЛіраФест-2021»

05 Жовтня 2021, 13:42
Лірник Андрій Ляшук АНОНС 550
Лірник Андрій Ляшук

У Рівному увосьме відбудеться Міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2021». 

Свято пройде 13-15 жовтня з нагоди Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та 79-річниці створення УПА. Про це Район.Культура стало відомо на сторінці Рівненського обласного центру народної творчості. 

У фестивалі братимуть участь бандуристи, лірники і кобзарі з багатьох регіонів України, Білорусі та Польщі.

В програмі фестивалю: лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, відкриття фестивалю, святковий концерт на Майдані Незалежності, виставка традиційних народних інструментів та майстер-класи білоруських, польських і українських традиційних народних танців.

Особливістю цьогорічного фестивалю «ЛіраФест» є проведення свята «Лірницька Покрова на Оствиці», у програмі якого: 

  • виступи кобзарів, бандуристів та лірників; 
  • майстер-клас з навчання грі на лірі; 
  • виставка традиційних музичних інструментів та майстер-клас з їх виготовлення; 
  • виставка та майстер-класи з народно-ужиткового мистецтва; 
  • традиційні дитячі ігри та розваги; 
  • виставка картин та пленер; 
  • зустрічі з істориками, письменниками та етнографами і майстер-класи з традиційних українських, польських та білоруських танців.

На учасників і гостей свята «Лірницька Покрова на Оствиці» чекають незабутні зустрічі з кращими кобзарями, бандуристами та лірниками Польщі, Білорусі і України, катання на човнах, стрільба із лука, козацький куліш та духмяний трав’яний чай.

Фестиваль «ЛіраФест-2021» проходитиме за підтримки Рівненської міської ради, Рівненського міськвиконкому та Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації.

Засновники та організатори фестивалю: Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому, Етнокультурний центр Рівненського міського Палацу дітей та молоді, Громадська організація «Молодіжне творче об’єднання «Древлянські джерела».

Співорганізатори фестивалю: Рівненський міський Палац дітей та молоді, КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР, Парк історичної реконструкції «Оствиця» та Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024