У Луцькій громаді фольклорні гурти готуються до виступів на фестивалі «З родинного джерела»

15 Серпня 2021, 14:52
Фольклорні гурти Луцької громади готуються до фестивалю 1416
Фольклорні гурти Луцької громади готуються до фестивалю

У Луцькій громаді тривають приготування до мандрованого фестивалю «З родинного джерела»: до виступів готуються фольклорні групи з чотирьох сіл.

Про це йдеться в сюжеті «Суспільного».

Фольклорні гурти з чотирьох сіл Луцької громади: Жидичина, Рокинь, Боголюб та Заборолі, готуються до участі у мандрованому фестивалі «З родинного джерела». Від села Рокині на фестивалі виступатимуть гурти «Козачка» та «Стобарвні нитки», — розповіла керівниця одного із колективів Надія Лисковець.

Загалом участь у конкурсі візьмуть 24 колективи.

У рамках фестивалю відбудуться: пісенний конкурс сімейно-родинної творчості, майстер-класи, презентація мультфільмів про села та інші розваги. 14 серпня фестиваль відбувся у селі Жидичин. 15 серпня — у Рокинях.

У переддень старту конкурсу аматорський гурт «Козачка» з Рокинь зібрався на генеральну репетицію. Як розповіла керівниця гурту Надія Лисковець, більшість учасників колективу — сусіди, куми або колеги по роботі.

«Спочатку проводили репетиції у мене вдома. По вечорах, після роботи, хто з буряків, хто від трактора, хто - з дитячого садочку, хто від церкви відірвався і пішов співати», — розповідає Надія Лисковець.

 Додає: нині «Козачка» проводить репетиції в місцевому будинку культури.

Під час генеральної репетиції до колективу дорослих співаків доєдналися діти. 

«Гурт «Старобарвні нитки» теж виступатиме у конкурсі. Усім учасникам від 6 до 13 років», — розповіла гуртка Олена Терлецька.

21 серпня гурти виступатимуть в Боголюбах, а 22 серпня — в Заборолі. Церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться 24 серпня на Театральному майдані Луцька. Переможці отримають дипломи і грошові винагороди.

 

Читайте також: У Луцькій громаді пройде фестиваль «З родинного джерела»

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024