«Вчинок, як на мене, зухвалий», — Олександр Котис про дрифт біля культурних пам'яток

13 Серпня 2021, 11:33
Дрифт біля культурних пам'яток 874
Дрифт біля культурних пам'яток

Начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради, краєзнавець Олександр Котис вважає неприйнятним дрифт біля культурних пам'яток. 

Про це він розповів Району.Культура на хвилі обговорення інциденту, що трапився днями у Києві, коли гонки задля реклами влаштувала компанія Red Bull Україна з реперкою Альоною Альоною на пасажирському сидінні. Заїзд, який лишив сліди на старій бруківці на історичній Софіївській площі, збурив мережу. 

Краєзнавець Олександр Котис каже, що коли побачив новини про дрифт біля пам'ятника, то дуже обурився, бо, по-перше, це створювало реальну небезпеку людям, які там ходили поруч, а по-друге, це був дуже брутальний самоуправний акт забруднення тротуарної плитки. 

«Вчинок, як на мене, наглий і зухвалий. Але до пам'яток поруч він має мало стосунку. Софія Київська ніяк не постраждала він цього акту, хіба тільки естетично-іміджевим чином, та й то великої шкоди я не бачу. Хоча, мабуть, весь майдан біля Софії входить в охоронну зону і там таке аж ніяк не дозволено», — каже Олександр Котис. 

Однак ситуація із дрифтерами актуальна не тільки для столиці, гонки поблизу Замку Любарта у Луцьку теж явище не рідкісне. 

«Якби таке було біля замку Любарта, а таке там іноді трапляється, то тут також, вважаю, більше шкоди громадському простору, ніж самій пам'ятці. Хоча естетично-іміджева шкода також зберігається. Майдан біля замку має серйозніші проблеми: паркування, гучна музика від сумнівних компаній пізно ввечері (хотілося б, аби це місце трохи інакше використовувалося), а також проблеми благоустрою», — підкреслив краєзнавець. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024