Відпочиваємо з користю: у Світязі організували дозвілля для дітей

06 Серпня 2021, 09:10
У Світязі організували дозвілля для дітей 776
У Світязі організували дозвілля для дітей

Команда наставників із Шацька, Світязя та Полап провели у Світязі дводенне дозвілля для дітей.

Про це Район.Шацьк розповіли в церкві ХВЄ села Світязь.

Відбувся табір 2 та 3 серпня, на території церкви християн віри євангельської у Світязі. Головною метою організації дитячого дозвілля є поширення в ігровій формі моральних цінностей серед дітей.

Кожен день мав свій розпорядок. Щоранку табір розпочинали з ранкової руханки під музику. Після цього дітей розподіляли на три групи: старша, середня і молодша. На кожну групу є два наставники. Окрім цього, дітям пропонували ранкову перерву на каву, обід та полудень та навіть смаколик із собою. Тут вихованці табору мали біблійний урок, рукоділля, заняття спортом і музикою.

Як і щороку, для дітей обрали тему дитячого відпочинку. Наставники разом з дітками спілкувалися про те, яку ж вагу мають наші слова. Роздумували юні гості табору і над тим, які слова є гнилі або теплі, що своїми словами можна ранити людину, а можна її потішити.

Читайте також: У Світязі проходить православний молодіжний табір

«Найбільший акцент в наших уроках був на біблійних історіях, коли людське слово мало велику вагу. Кожний наставник відповідав за свою справу. У нас є наставники біблійних уроків, спорту, гуртків (музичних та трудових). Інші наставники відповідають за загальну табірну гру. Перед кожним уроком чи гуртком наставники з дітками моляться, просять у Бога благословення на урок», ‒ розповідає одна з наставниць табору Анастасія Степанюк.

Цікавою забавою для дітвори стала загально табірна гра. Вихованці табору мали своєрідний квест у лісі: на десяти станціях було виконати певне завдання. Змагалися між собою чотири команди.

Читайте також: У Голядині та Смолярах зріжуть аварійні дерева

Опісля загальнотабірної гри, діткам давали полудень. Далі діти ішли на спорт та музику. В кінці дня діткам оголошували результати загальнотабірної гри та вручали призи.

«Всі наставники отримують велике задоволення від своєї справи. Після цього відчуваєш приємну втому. Дуже хочеться, щоб те добре і вічне, про що ми розповідали діткам знайшло відгук в їхніх серцях», ‒ ділиться враженнями Анастасія.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024