Коло: тіньова фольк-містерія

11 Березня 2024, 10:00
Коло ФОТОРЕПОРТАЖ 1621
Коло

Тіньова фольк-містерія «Коло» Львівського театру ляльок розповідає про коловорот  життя, долю української жінки від початку і до кінця. 

Лучанам виставу показали в Експериментальному театрі «Адреналін» 8 березня. Серед глядачів була і журналістка Район.Культура.

Режисерка постановки – Уляна Мороз. Художниця – Олександра Беземська. Костюми – Ольга Задибчук. Концепція і музичне оформлення – Марічка Михайлик (Чічкова). Балетмейстерка – Юлія Скиба.

За допомогою театру тіней та пластичного театру акторки Софія Мокрик, Анна Назаревич, Ірина Остюк та Анжела Семчук переносять глядача у діалог з пращурами. Як жінка народжується, росте, пізнає світ, радіє та розчаровується, закохується та одружується, втрачає коханого та врешті сама помирає… І разом з ним народжується знову. 

«Хто почує цей тихий голос Тіней, той зможе віднайти в собі невидиму силу – Дерево життя, аби вистояти перед випробуваннями і відродитись наново», – кажуть театрали.

Все це підсилюють українські обрядові пісні, які звучать у записі та у живому виконанні акторок. Завдяки їм глядач проходить ще одне коло – річне. У постановці звучать обрядові пісні з різних річних циклів. Починає та завершує виставу старовинна колядка «Ізпрежди віка». Яскраво показані у постановці купальський та весільний обряди. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024