Розмова з Левом Скопом в Музеї Корсаків

30 Січня 2022, 12:00
Лев Скоп і Світлана Федонюк ВІДЕО 14767
Лев Скоп і Світлана Федонюк

Лев Скоп – іконописець, науковець, дослідник сакральної архітектури, волонтер, рокер.

Він став «локомотивом» відродження авторського іконопису у Львові та Дрогобичі. На початку 2000-х років зібрав групу художників-однодумців задля творення сучасного сакрального мистецтва на основі давніх українських традицій. 

Але лише Тетяна Думан-Скоп, учениця і дружина Лева Скопа, не відійшла від цієї малярської практики. До кінця свого молодого життя вона писала  неповторні образи в унікальній  авторській манері. Тетяна відійшла у Засвіти у жовтні 2020 року, після виснажливої боротьби з онкологією головного мозку. 

Про її персональну виставку «Понад часом: національне» в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків читайте в репортажі від Район.Культура «Зворушлива дитинність»: у Луцьку відкрили виставку ікон Тетяни Думан-Скоп . Відвідати виставку можна до 20 лютого. 

Лев Скоп у програмі «Розмова в Музеї Корсаків»» ділиться спогадами про кохану, знаннями про святе та грішне, інсайтами.

Авторка та ведуча програми – культурологиня Світлана Федонюк.

«Розмова в Музеї Корсаків» – це серія пізнавальних відеоінтерв'ю зі сучасними українськими митцями або їхніми представниками. Так редакція Район.Культура популяризує культурну спадщину та зберігає національну пам’ять українського народу. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024