Ти [Романтика] від МУРу – неякісна робота

04 Березня 2024, 13:01
Обкладинка альбому Ти [Романтика] від МУРу БЛОГ 2887
Обкладинка альбому Ти [Романтика] від МУРу

Кілька слів про проєкт МУРу Ти [Романтика]. Майже всі хвалять, аж до епітетів «геніально». Мені не сподобалося! Аргументую.

Я старався, щоб сподобалося. Авторів проєкту не знаю, у мене нема якогось упередження щодо них.

Загальне враження – дуже наляписто, дуже швидко, хаотично, тексти начитки іноді дуже слабкі, більшість голосів начитки слабкі, місцями читці ледь втрапляють в темп. Доводиться переслуховувати багато місць, бо не зрозуміло, хто це каже, чи це уже закадровий голос, чи ще герой каже. Це усе збиває. І це не те, щоб критика, це чисте перше враження, я підходив до прослуховування з добрими намірами.

Що збивало найбільше. У тексті проєкту безліч помилок – граматичних, пунктуаційних, наголосових. ТІла замість тілА, коли йдеться про множину, про багато тіл, а не про відсутність тІла. Русизм «полості». «ДриЖЖав», а не дрижав. «Замерзша», а не замерзла. Мене добила «мізасцена», а не мізаНсцена. І таких помилок – десятки...

З комами взагалі біда. Про них просто забули, і поставили лише кілька штук, де-не-де. Ну вже або не ставте, або поставте.

Це ж будуть дивитися гуманітарії, філологи!

З самого початку, де про Тичину, відразу не зрозуміло, де чий голос говорить. Де каже Тичина, де Курбас, а де уже авторський голос. Це відразу заплутує. І відеоряд з вставленим текстом не допомагає.

Якщо проєкт зроблений для тих, хто не в темі, то тут просто відсутній бекграунд, який пояснює, що відбувається, про що ця чи інша сцена, хто ці люди. Якщо для тих, хто в темі, то це не варто було випускати з десятками помилок, це варто було трошечки підправити.

Майже всі римовано начитані тексти – дуже слабкі, всюди найпростіші рими, дієслівні.

Місця де реперські начитки, до самого репу взагалі не дотягують. Репери спішать встигнути в ритм. Флоу відсутній, акценти дууже плавають, ритм розсипається.

Пафосу – трохи багато. Але це уже моє оціночне судження. Напевно це через пафосну музику, вона міфологізує, нагнітає.

Все це в сукупності у мене відбило бажання слухати уже на 3-4 хвилині. Наступні хвилини підтверджували моє перше враження.

Дуже сподобалися місця, де начитує Янович і Мартинюк. Відеоряд класний. Хейтспіч навіть здався доречним, хоч це теж мій смак.

Наголошую, я дуже хотів, щоб мені сподобався цей проєкт. Але тут мова не про сподобалося-несподобалося. Тут про неякісно зроблену роботу! Як аналогія – для відеозйомок взагалі не виставляли світло і не нанесли грим. Або для виготовлення борщу не поклали буряк. На кількох рівнях тут неякісна робота – редактура жахлива, начитка слабка, рівень більшості текстів слабкий тощо. Це сирий продукт. І так, він може подобатися! Але як продакшн таке випустив, це трохи не налазить на голову...

Але ви послухайте, хай у вас буде своє враження.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024