Євген Хмара, Катерина Кухар та Лесина феєрія: як проходив День міста в Луцькому парку

05 Вересня 2021, 18:47
День міста Луцька в Центральному парку імені Лесі Українки 3117
День міста Луцька в Центральному парку імені Лесі Українки

Вечір першого дня святкувань Дня міста Луцька був наповнений культурою. Парк імені Лесі Українки перетворився у казковий ліс з Лесиної «Лісової пісні». Таким його лучани ще не бачили. 

Журналістка Район. Культура відвідала цю Святкову містерію, як її назвали організатори дійства.

Дерева підсвітили зелено-блакитним світлом, в водяних каналах  сяяли водяні лілії. З різних куточків парку лунали мелодії лісу, де проводили перформанси за мотивами феєрії Лесі Українки: «Пісня боротьби», «Пісня вітру», «Голос вітру». 

Алею Миколи Голованя перетворили на дорогу з химерними скульптурами. Цей антураж створювала відповідна музика.

Всю казковість дійства доповнив балет. Для цього сцену облаштували на так званій Луцькій дамбі.

До Луцька приїхали провідні артисти опери та балету зі Львова та Києва. Лучани найбільше очікували на виступ прими-балерини Національної опери України Катерини Кухар та прем’єра Національної опери Олександра Стоянова.

Всесвітньовідомий піаніст Євген Хмара зумів зацікавити усіх глядачів із першої ноти, використовуючи різні музичні прийоми. Його виступ створив ефект потужного симфонічного оркестру просто неба. 

Піаніст протягом години показував усі можливі колаборації з інструментальною музикою: поєднання класичних інструментів з індійським хангом, рок-симфонії та неочікуване поєднання клавішної віртуозної музики з діджеєм.

Читайте також: На Волині стартував міжнародний фестиваль «Лісова пісня»

Не зважаючи на нестримний холод біля річки, Євген Хмара змусив лучан співати під його акомпанемент в унісон «Червону руту», розігрів усіх нотками року від гурту «Queen».  

Перед виконанням чергової композиції музикант попросив лучан заплющити очі та пригадати, про що ті мріяли у дитинстві. Тоді ввімкнули білий промінь світла, що відходив від рояля в небо. 

Читайте такожІван Корсак: правда про життя і творчість великого волинянина

Фото Володимира МАКСИМЧУКА

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024