Як готує український червоний борщ всесвітня благодійна організація World Central Kitchen
Благодійна організація всесвітньо відомого шефа та ресторатора Хосе Андреса – World Central Kitchen – з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає забезпечувати українців із прифронтових зон харчами.
Суспільне Культура переклали рецепт червоного борщу від World Central Kitchen.
Рецепт борщу від World Central Kitchen розрахований на чотири-шість порцій борщу.
Інгредієнти
- 1.5 кг буряків (⅓ буряків очистіть від шкірки та наріжте кубиком, а решту лишіть, як є)
- 3 столові ложки соняшникової олії
- 1 велика жовта цибулина, почищена та дрібно нарізана
- 1 червоний солодкий перець, дрібно нарізаний
- 3 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 2 морквини, почищені та нарізані середнім кубиком
- 1 столова ложка меленої паприки
- 1 лавровий листочок
- ¼ столової ложки солі (за потреби корегуйте до свого смаку)
- Свіжомелений чорний перець
- 2 картоплини середнього розміру, почищені та нарізані середнім кубиком
- 1 маленька капустина, нашинкована
- 1 великий квашений огірок, нарізаний дрібними кубиками
- Сметана та свіжий кріп на свій смак для подачі
Крок 1
Поріжте цілі буряки великими шматками та перебийте їх до якомога більш однорідного стану за допомогою кухонного комбайна (якщо у вас немає кухонного комбайна, то натріть їх на тертку).
Наповніть велику каструлю водою, поставте її на великий вогонь, додайте натертий буряк та доведіть до кипіння. Щойно вода почне закипати, зменшіть вогонь до мінімального та продовжуйте варити буряковий бульйон приблизно дві години, або поки він не набуде насиченого червоного кольору. Після цього зніміть каструлю з вогню та процідіть бульйон крізь сито. Викиньте відварені шматки буряка, а рідину відставте.
Крок 2
Обполосніть каструлю та поставте її на середній вогонь. Додайте олію, цибулю, перець та часник і тушкуйте 5-7 хвилин або доки овочі не стануть м’якими.
Після цього додайте моркву, мелену паприку, лавровий лист, сіль та дрібку чорного перцю. Ретельно все змішайте і продовжуйте тушкувати доки морква не розм'якне.
Крок 3
Додайте до каструлі з тушкованими овочами буряковий бульйон, нарізану картоплю та нарізаний кубиком буряк та доведіть усе до кипіння.
Зменшіть вогонь до маленького, накрийте кришкою та готуйте протягом 10-15 хвилин або поки картопля не розвариться достатньо аби легко проколюватися виделкою.
Крок 4
Додайте нашинковану капусту та квашений огірок та тушкуйте все протягом 3-5 хвилин. Спробуйте на смак та за потреби додайте ще трохи солі. Дістаньте лавровий лист та розлийте по тарілках.
Подавайте зі сметаною та дрібно нарізаним кропом.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром