Як готують пироги з буряком та сушеними грушами на Костопільщині

22 Липня 2024, 18:16
Пироги з буряком та сушеними грушами 236
Пироги з буряком та сушеними грушами

У рамках проєкту «Рівненщина на смак» Костопільська громада представила страву, яка може стати частиною нематеріальної культурної спадщини регіону. Пироги з буряком та сушеними грушками – давній рецепт, який зберігся завдяки місцевим жителям села Малий Мидськ.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Управління культури і туризму Рівненської ОДА.

Рецепт відтворили Надія Новак та Ніна Рибарчук.

Інгредієнти:

Закваска:
  •  1 склянка борошна;
  • вода;

Закваску потрібно робити, наприклад, зранку, ввечері розчиняти пироги:

  • 1 літр борошна;
  • 1 літр теплої води;
  • 1 чайна ложка солі;
  • Закваска.

Тісто бродить цілу ніч. Зранку замішуємо тісто, ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.

Начинка:
  • 3 штуки відварного столового чи цукрового буряка;
  • 200 грамів сухих груш;
  • цукор.

Приготування:

Буряк потерти на великій терці, відварені сухі груші розім’яти, з’єднати з буряком, додати цукор до смаку.

Коментар
05/12/2024 Четвер
05.12.2024
04.12.2024