Як готують пироги з буряком та сушеними грушами на Костопільщині
22 Липня 2024, 18:16
236
Пироги з буряком та сушеними грушами
У рамках проєкту «Рівненщина на смак» Костопільська громада представила страву, яка може стати частиною нематеріальної культурної спадщини регіону. Пироги з буряком та сушеними грушками – давній рецепт, який зберігся завдяки місцевим жителям села Малий Мидськ.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці Управління культури і туризму Рівненської ОДА.
Рецепт відтворили Надія Новак та Ніна Рибарчук.
Інгредієнти:
Закваска:
- 1 склянка борошна;
- вода;
Закваску потрібно робити, наприклад, зранку, ввечері розчиняти пироги:
- 1 літр борошна;
- 1 літр теплої води;
- 1 чайна ложка солі;
- Закваска.
Тісто бродить цілу ніч. Зранку замішуємо тісто, ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
Начинка:
- 3 штуки відварного столового чи цукрового буряка;
- 200 грамів сухих груш;
- цукор.
Приготування:
Буряк потерти на великій терці, відварені сухі груші розім’яти, з’єднати з буряком, додати цукор до смаку.
05/12/2024
Четвер
05.12.2024
04.12.2024
ГАЛЕРЕЯ
Афіша
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт