В Японії відмовились відкривати ресторан Євгена Клопотенка: у чому справа
Український шеф-кухар Євген Клопотенко мав намір відкрити в Японії монозаклад з українським борщем. Однак отримав відмову через те, що багато японців вважають борщ російською стравою.
Про це Євген написав на своїй сторінці в інстаграмі.
«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ це російська страва», – пише кухар.
Клопотенко вважає це чудовим прикладом російської пропаганди.
«Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня».
Кулінар додає, що ця ситуація не зменшує масштаб старань української команди. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі та завзятіше контрпропагувати. А завзяття, на його думку, українцям не бракує.
Також Євген Клопотенко наголосив, що це одиничний випадок, бо рівень підтримки України в Японії «просто неймовірний».
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром