В Японії відмовились відкривати ресторан Євгена Клопотенка: у чому справа

30 Березня 2024, 11:14
Євген Клопотенко. Фото Владислава Нагорного 499
Євген Клопотенко. Фото Владислава Нагорного

Український шеф-кухар Євген Клопотенко мав намір відкрити в Японії монозаклад з українським борщем. Однак отримав відмову через те, що багато японців вважають борщ російською стравою.

Про це Євген написав на своїй сторінці в інстаграмі.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ це російська страва», – пише кухар.

Клопотенко вважає це чудовим прикладом російської пропаганди.

«Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня».

Скриншоти з інстаграм-сторінки Євгена Клопотенка

Скриншоти з інстаграм-сторінки Євгена Клопотенка

Кулінар додає, що ця ситуація не зменшує масштаб старань української команди. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі та завзятіше контрпропагувати. А завзяття, на його думку, українцям не бракує.

Також Євген Клопотенко наголосив, що це одиничний випадок, бо рівень підтримки України в Японії «просто неймовірний».

Коментар
17/09/2024 Понеділок
16.09.2024