У Рівному презентували книгу про родинні реліквії і культурну спадщину

20 Липня 2023, 17:45
Артбук Анни Бернік «Нащадкам у спадок» 440
Артбук Анни Бернік «Нащадкам у спадок»

У Рівному відбулася презентація артбуку Анни Бернік «Нащадкам у спадок. An inheritance to the generations».

Захід пройшов 19 липня у галереї європейського живопису «Євро-Арт». Про це повідомили на фейсбук-сторінці галереї.

Анна Бернік – волонтерка, громадська діячка громадської організації ЛІТЕКО.

Анна Бернік

«Нащадкам у спадок» – це книга, яка розповідає про велику родину, спадкоємність поколінь, мистецьке коріння, майстерність майстрів, що творять мозаїку, яка є частиною нематеріальної культурної спадщини Рівненського регіону. 

«Це своєрідне послання у майбутнє, як сімейна реліквія, що є частиною, маленьким пазлом у нематеріальній культурній спадщині України. У книзі є цілий розділ, який присвячений національним українським особливостям нашого регіону. Кожна сторінка наповнена фотографіями, на яких є елементи національних, регіональних строїв, символіка з яскравою колористикою», – йдеться у дописі.

На сторінках книги – фото культурних та мистецьких проєктів, світлини з родинного архіву, відбитки картин та робіт з мозаїки, які прикрашають стіни храму.

«У книзі-альбомі зображені мої предки, їх історії, нашу родинну реліквію, історія рідного міста Рівне та села Новомалин. Окрасою книги стали матеріали про культурну спадщину мого регіону: історії про Степанський весільний восковий вінок, козатин, старовинний український одяг, місця на Рівненщині, які варто відвідати кожному…» – написала Анна Бернік у своїх соцмережах.

Книгу презентували також Мюнхені у лютому 2023 року.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024