Малюю нашу історію: лучанка хоче створити комікс про українських супергероїв

10 Червня 2023, 17:44
Анастасія Куц і її проєкт Steelface ФОТО 980
Анастасія Куц і її проєкт Steelface
Лучанка Анастасія Куц створила мистецький проєкт, покликаний творчістю говорити про подвиги українських захисників і показувати світові справжню мужність.
 
Її розробка – створення першого українського супергеройського коміксу, народженого в період війни росії проти України. Журналістка Район.Культура поговорила з Настею, аби дізнатися більше про її задум.
 
Студентка використала проєкт в якості своєї дипломної роботи й успішно її захистила, а також презентувала його на конкурсі стартапів, що проходив у Луцькому національному технічному університеті. Там вона зайняла призове місце й каже, що саме цей конкурс дав натхнення й розуміння актуальності даної розробки. Тож шукатиме різні варіанти та можливості для реалізації свого проєкту, аби мальопис все ж побачив світ.
 

«Комікс заснований на реальних історіях, подіях. Передбачає розробку першого супергероя України, який є збірним образом усіх наших захисників. Про війну потрібно говорити, й саме комікс – це оптимальний варіант для передачі інформації», – каже художниця.

Понад рік Анастасія створює портери українських воїнів. Пише їх олівцем. За її словами, її герой – перший супергерой України в образі сучасного захисника. 
«Steelface – збірний образ усіх наших захисників: полеглих і тих, хто зараз нас захищають. Комікс відображає реальні героїчні історії, що мені розповідали люди, яким я створюю картини», – пояснює авторка. 
Художниця розповідає, що супергерої – це всі, хто захищає нас саме в цю хвилину, а також вважає своєю місією – не дати забути про них, про подвиги і героїзм.
«Зараз ми щодня спостерігаємо тенденцію на забуття війни: не так активно закриваються збори, як це було раніше, кожен зайнятий своїми справами. Однак ми повинні пам’ятати про ціну мирного життя і про цінність кожного моменту», – запевняє Анастасія.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024